Drumul de la "incerc" la "reusesc"

Drumul de la "incerc" la "reusesc"

Duminica, Decembrie 08, 2013

M-am intrebat cum ar exista lumea fara intrebari sau cautari, cum am fi noi rasa umana, daca am accepta ceea ce suntem, cine suntem si pe cei din jur.

Imi place uneori sa imi impletesc visele cu proiectia unui nou viitor al omenirii.

Acest lucru ma face sa constientizez rolul imens pe care il indeplinesc astazi, eu, aici si acum.

Am ales sa fiu trainer in urma cu mai multi ani, mi-a placut sa imi asum responsabilitatea de a fi ceea ce predic la cursurile pe care le sustin si aceasta este provocarea mea continua, dar si parte din magia vietii pe care o traiesc zi de zi.

Congruenta personala este una dintre valorile principale ale vietii mele si imi place sa presar elemente subtile din mine in tot ceea ce ma inconjoara.

Saptamana trecuta am avut parte de un training minunat la Sibiu, eram la o prima intalnire si totusi parca ne cunosteam de mult timp.

Acest blog m-a ajutat sa comunic cu multi oameni si sa cream multe fire invizibile care abia asteapta sa faca posibila o intalnire fata in fata.

Multe fete noi, priviri curioase, zambete retinute, sisteme de convingeri " demascate", presupozitii care abia asteapta a fie testate si sa faca loc unei alte realitati au fost printre elementele principale ale acestei intalniri. Si multa deschidere!

Imi plac inceputurile fiindca sunt pline de potential, simt forta schimbarii si desavarsirii in oamenii care vin manati de dorinta de a fi mai mult. Ador privirile curioase in care se aprind scanteile intuitiei si placerea de a cunoaste, de a experimenta, de a transcede realitatea de acum. In mare parte aceasta privire imi este un indicator al celor care fac cele mai mari salturi in constientizare si dezvoltare pe parcursul celor 9 moduole de NLP.

Daca imi amintesc de mine in calitate de cursant NLP, cred ca m-as defini ca acea persoana oarecum timida, care vorbeste putin dar doreste sa asimileze tot.

Drumul cautarii de sine a fost lung. Nu am stiut prea multe scurtaturi si recunosc ca m-am pierdut de cateva ori. Am incercat sa ma regasesc in tot si toate, dar am putut face acest lucru de-abia dupa ce am integrat faptul ca m-am pierdut si ca nu mai stiu nimic.

Am gasit portita salvarii mele atunci cand am iesit din cerc ( din "incerc"= in cerc si rareori acest verb programeaza mintea pentru gasirea solutiilor) si am spus ca rezolv sau indeplinesc ceea ce imi doresc.

Cei care imi spun ca " incearca" pentru mine inseamna ca isi dau sansa de reusita in proportie de 30%.

Acum savurez din plin calatoria vietii mele caci stiu ca este cineva acolo sus, care ma ghideaza si ma iubeste indiferent de drumul pe care il urmez.

Iata o prima " scurtatura" pentru tine si cu multumiri oamenilor cu care m-am intalnit sambata. Schimba din vocabularul tau " incerc" cu " reusesc" si in felul acesta vei gasi mai usor solutii si vei finaliza mai multe proiecte.

Tot ceea ce doresti sa implinesti deja s-a realizat intr-o mica parte a constiintei tale, altfel pur si simplu nu ai concepe sa te ocupi de ceva ce mintea ta nu poate realiza ca e posibil sa se intample.

A cauta solutii la orice fel de problem sau provocare e acelasi lucru cu a te cauta pe tine.

Mintea iti spune ca daca stii unde sa cauti, cu siguranta vei gasi ceea ce doresti.

Inima iti spune ca deja stii ceea ce iti doresti.

Iar eu iti spun ca deja esti ceea ce doresti.

"A cauta este un cuvant care se aplica adesea caii spirituale si multi oameni, se numesc, cu mandrie cautatori. Adesea, acestia sunt cei care, odinioara, alergau fara oprire dupa bani, sex, alcool sau munca. Acum, cu aceeasi impartinire, ei spera sa-L gaseasca pe Dumnezeu, sufletul, Sinele superior. Problema este ca actul cautarii, in sine, porneste de la presupunerea ca materialismul este corupt si spiritualitatea este pura. Da, materialismul te poate absorbi total, insa nu asta e lucrul cu adevarat important. Actul de a cauta este blestemat, pentru ca reprezinta o vanatoare care te duce in afara ta. Nu conteaza prea mult daca obiectivul cautarii este Dumnezeu, sau banii. Cautarea productiva este atunci cand lasi la o parte presupunerea ca s-ar putea sa castigi vreun premiu. Asta inseamna sa actionezi, fara a spera ca te vei ridica la vreun Sine ideal, speranta fiind o dorinta de a ajunge undeva, unde este mai bine decat in locul din care ai pornit. Incepi de la tine insuti; Sinele tau este cel care contine toate raspunsurile. Asa ca, trebuie sa abandonezi ideea de a merge de la A la B. Nu exista o cale liniara, atunci cand obiectivul nu se afla in alta parte. De asemenea, trebuie sa abandonezi si ideile fixe, judecatile despre sus si jos, bun si rau, sfant si profan. Realitatea unica include totul in reteaua sa de experiente, iar ceea ce incercam sa gasim este cel care experimenteaza- acela care este prezentul, indiferent ce experienta avem."- Dr. Deepak Chopra