8 locuri spirituale pe care trebuie sa le vizitezi

8 locuri spirituale pe care trebuie sa le vizitezi

Marti, August 29, 2017

Pentru multi cautatori spirituali, calatoriile in locuri spirituale pot oferi un sentiment durabil de inaltare si amintiri pentru tot restul vietii. Locurile profund spirituale din lume detin o bibratie puternica ce se poate simti; este ca un izvor de tinerete si transformare.

Dar care sunt locurile cele mai spirituale din lume?

Raul Gange

Timp de mii de ani, Hindusii si Buddhistii au considerat Gangele ca fiind unul din cele mai spirituale locuri de pe planeta. El este considerat a fi unul din partenerii celor trei zeitati majore ale Hinduismului: Brahma, Shiva, si Vishnu.

Daca presupunem in mod rezonabil ca originile Gangelui sunt mitologice, utilizarea repetata a raului ca si loc de venerare sfanta de mii de ani l-a spiritualizat propriu-zis.

Tibet

Este corect sa spunem ca Tibetanii sunt cei mai spirituali oameni de pe Pamant. Aceasta dedicare constanta catre principiile Buddhismului fac aceasta tara sa fie un loc puternic de vizitat, si multi pelerini din intreaga lume fac calatoria anual.

Mecca

Mecca este cel mai sfant loc din Islam. Considerat a fi construit de catre Abraham, este si locul de nastere al lui Muhammad. Zilnic, mii de persoane din intreaga lume vin sa isi arate respectul catre acest loc sfant, si o data pe an se strang 3 milioane de persoane pentru cel mai mare pelerinaj numit Hajj.

Assisi

Acest orasel din Italia a fost locul nasterii Sfantului Francis, omul care a salvat Biserica Catolica aproape de unul singur.

Sfantul Francis este cunoscut ca fiind una din cele mai spirituale personaje din istorie, si si-a trait viata in completa simplitate si saracie. Dedicat in a raspandi mesajul compasiunii, Sf.Francis si-a petrecut mare parte din acest timp cu discipoli in orasul sau natal.

De fapt, a devenit punctul central al miscarii sale sa urmeze invataturile originale ale lui Iisus.

Ierusalim

Probabil ca este cel mai vizitat oras spiritual din lume. Este considerat ca pivot central pentru trei religii mondiale: Crestinism, Islamism si Iudaism.

Pentru crestini, detine amintirea rastignirii lui Iisus, ultima Cina, si Invierea. Pentru musulmani, este locul unde Muhammad a urcat catre Rai, iar pentru iudei, locul este vazut ca un capitoliu etern al natiunii israelite. Primeste peste 2 milioane de vizitatori anual.

Machu Picchu

Exista multe teorii despre scopul acestor ruine, multe din ele invartindu-se in jurul spiritualitatii. Azi e vazut ca un loc unde poti veni ca sa te rogi si sa meditezi. Multi localnici cred ca este unul din cele mai inalte si mai sacre locuri din lume.

Mormantul lui Rumi

Rumi a fost un poet, teolog si mistic al Persiei din secolul al 13-lea. El a inspirat nenumarate generatii de cautatori spirituali din intreaga lume cu scrierile sale. Mormantul sau este o sursa continua de inspiratie si refacere spirituala pentru multi vizitatori.

Bodh Gaya

Acesta este cel mai sacru site din Buddhism, locul in care Buddha a obtinut iluminarea. Locul exact unde Buddha a obtinut victoria spirituala este azi reprezentat de un copac bodhi care a fost replantat de cateva ori de cand a trecut Buddha la cealalta lume.

Milioane de pelerini viziteaza acest loc in fiecare an.