Cele mai bune 10 modalitati de a indeparta energia negativa din casa ta

Cele mai bune 10 modalitati de a indeparta energia negativa din casa ta

Vineri, August 04, 2017

1. Curatenia

Cand intrati intr-o casa curata, va simtiti bine, iar opusul se intampla cand intrati intr-o casa sau o camera murdara, dezordonata sau inghesuita cu tot felul de lucruri. Asta se intampla in primul rand pentru ca dezordinea si mizeria atrag energia negativa.

De cate ori faceti curat, indepartati automat energia negativa. De asta ar trebui ca curatenia sa fie in topul listei de prioritati pentru a aduce in zona mai multa energie pozitiva.

Curatenia si aspiratul fiecarei camere in mod regulat, incluzand baia si bucataria, stersul usilor, incuietorilor si geamurilor, mai ales al oglinzilor, sunt foarte importante. De asemenea tineti cont ca in fiecare noapte inainte de culcare nu sunt vase murdare in bucatarie. Mentineti lucrurile in locurile destinate pentru ele si aruncati lucrurile de care nu mai aveti nevoie (sticle, borcane, cutii de plastic etc). Veti sfarsi doar prin a avea si mai multa aglomeratie. Indepartati produsele toxice din casa si nu puneti rufele murdare oriunde ci pastrati-le intr-un cos de rufe.

2. Fumegarea

Fumegarea este una dintre traditiile cele mai vechi si mai eficiente de a indeparta energia negativa din casa. Aceasta procedura este populara nu doar printre popoarele nativ-americane ci si la noi, unde se aprinde tamaie si se lasa sa fumege sau se mai aprind betisoare parfumate cu acelasi scop.

Pentru fumegare insa, cea mai populara planta este salvia. Cand este arsa, salvia elibereaza cantitati mari de ioni incarcati negativ in aer ceea ce neutralizeaza incarcatura pozitiva din aer.

Ionii negativi ajuta de asemenea la imbunatatirea sentimentului de bunastare si de claritate mentala. In plus, aroma salviei este pur si simplu relaxanta si calmanta.

Puteti sa va faceti propriul manunchi de salvie uscata la soare.

Inainte de a incepe procesul, trebuie sa va curatati casa si sa deschideti toate usile si ferestrele cat si dulapurile si sertarele.

Pentru a fumega, aprindeti buchetul de salvie intr-un vas rezistent la foc pentru a pune cenusa si faceti vand delicat cu mana mai intai in jurul dvs apoi in casa. Plimbati-va incet prin casa, facand cercuri mici, concentrandu-va pe colturi, pereti, podea si tavan.

Ramaneti de partea stanga a camerei tot timpul.

Puteti avea intentia pozitiva sau puteti spune fraze pozitive, apoi in in final scoateti salvia fumeganda din casa si lasati-o sa arda complet. In afara de salvie se mai utilizeaza plante precum cedrul, lavanda, pinul si alte ierburi care miros dulce.

3. Redecorati casa, rearanjati mobila

Pentru ca energia negativa are nevoie de obiecte de care sa se agate, este important sa mentineti in permanenta schimbare decorul camerei. Doar rearanjand pozitia mobilierului este suficient pentru a dizolva energiile negative.

Mutati mobila prin casa cel putin o data pe luna. In timp ce o rearanjati, dati prioritate spatiului deschis dar si confortului. Experimentati cu rearanjarea pana cand vedeti camera plina de viata. Orice faceti si nu va da un sentiment bun inseamna ca nu este potrivit. Cereti sugestii de la prieteni sau familie si nu tineti obiecte de decor sparte, rupte sau pe care nu le mai folositi. Aruncati oglinzile sparte si donati sau aruncati mobila sau obiectele nedorite.

4. Lumina si aer proaspat

Aceste doua elemente au puteri incredibile de curatare. Energia puternica a naturii ne va face mereu sa ne simtim bine. Astfel ca, lasand sa intre suficienta lumina si aer curat in casa, avem un mod simplu pentru a stimula si crea o atmosfera pozitiva in casa si in viata.

Dimineata, deschideti geamurile si usile pentru a lasa aerul si lumina sa intre, iar energia negativa sa iasa. Puteti sa va expuneti si propriul corp la primele raze ale soarelui, sunt foarte benefice. Acest lucru ajuta si la producerea de catre corp a vitaminei D, la reducerea anxietatii si a depresiei.

Este recomandat de asemenea sa va uscati hainele la lumina soarelui si sa expuneti plantele direct la lumina din cand in cand.

5. Sarea de mare

sarea de mare transmuta energia negativa din casa, dar si din noi. Se crede de asemenea ca sarea ajuta la generarea ionilor negativi in aer creand astfel vibratii pozitive. Adaugati cateva linguri de sare intr-un vas cu apa calda si amestecati pana cand sarea se dizolva. Puneti solutia rezultata intr-o sticla de spray si pulverizati in colturile casei. Pulverizati si in camere, mai ales in colturile dinspre Nord-Est si Sud-Vest. Lasati peste noapte daca este posibil si apoi aspirati sarea, aruncand particulele de sare afara.

Pentru a va purifica corpul, puneti o cana de sare intr-o cada umpluta cu apa calda si scaldati-va corpul in acea apa pentru 15-20 de minute pentru o baie relaxanta si purificatoare.

Citeste si: Cum sa indepartezi energia negativa din casa