Cum sa ai o minte productiva

Cum sa ai o minte productiva

Joi, Aprilie 06, 2017

Suntem atat de ocupati si avem atat de multe de facut. Facem o gramada de lucruri dar cand e sfarsitul zilei si ne dam seama ca abia am rezolvat vreo doua, inseamna ca avem o problema de organizare sau de productivitate.

Sa ghicesc, probabil ca asta se intampla destul de des: simti ca muncesti tot timpul dar niciodata nu rezolvi cu adevarat ceva. Si nu pentru ca esti o persoana lenesa sau pentru ca nu vrei sa iti atingi scopurile. E totul din cauza mintii tale.

Felul in care lucreaza mintea ta este fundatia succesului si realizarilor in viata. Ceea ce ai nevoie este sa dezvolti gandirea potrivita. Si ca sa atingi obiective, trebuie sa fie o gandire productiva.

Ce inseamna o minte sau o gandire productiva?

Multi cred ca au acest gen de minte sau ca sunt intr-adevar productivi dar sunt doar cu adevarat ocupati. Nu isi indeplinesc sarcini in mod productiv si nu isi termina proiectele. A avea o minte productiva inseamna ca esti focusat pe obiective si iti folosesti toate resursele personale sa atingi acele obiective intr-un mod organizat.

Care sunt caracteristicile acestui gen de minte?

1. Motivatia

Stim cu totii ca motivatia este un factor cheie in a ne atinge scopurile. Trebuie sa avem ceva care sa ne traga spre succesul pe care il dorim in viata, fie ca e vorba de bani sau de relatii de iubire.

Daca nu esti motivat sa implinesti obiective si sa bifezi lucruri de pe lista ta, atunci va fi destul de greu sa fi productiv. Au fost facute multe studii asupra relatiei dintre motivatie si succes si este clar ca nu se poate una fara alta. Antreneaza-ti o minte productiva prin stabilirea unor motivatii clare. Care sunt motivele interne sau externe care te fac sa te mobilizezi? Tine aceste motive pe primul loc in mintea ta si te vor ajuta sa treci cu brio peste fiecare zi.

2. Persistenta

Desi motivatia face un mare procent din ceea ce te porneste spre telurile tale, trebuie sa mai ai si persistenta pentru a continua acest drum, chiar si atunci cand devine greu.

Uneori motivatia nu va fi suficienta ca sa te treaca prin momente dificile mai ales cand simti ca nu faci progrese. A fii insistent sau persistent inseamna a nu renunta niciodata si este esential pentru succes pe termen lung. Pentru ca este garantat ca vei avea lupte de dus si obstacole de depasit pentru a'ti atinge obiectivele.

Persistenta este factorul cheie in depasirea oricarei probleme. Cu aceasta atitudine mentala vei avea doar rezultate si mai multa productivitate.

3. Viziune

E nevoie de o viziune clara daca vrem sa ne atingem obiectivele. Daca nu stim unde mergem, cum putem planui sa ajungem acolo? Tineti intotdeauna in minte o imagine mentala a vietii pe care vreti sa o creati. Acea viziune va va ajuta sa fiti mai productivi pe tot timpul zilei. Un excelent mod de a sta conectati cu viziunea noastra este sa utilizam viziualizarea. Este o tehnica extrem de folositoare pe care atletii si sportivii de performanta o folosesc de exemplu ca sa isi atinga scopul.

Puterea vizualizarii contribuie in aducerea mai multe actiuni in viata noastra si in a avea mai multa motivatie pentru atingerea celor dorite. O viziune clara este absolut obligatorie daca vreti sa fiti productivi. Pastrati mereu viziunea puternica si permiteti-i sa va ghideze actiunile.

4. Atitudinea pozitiva

Este un must-have, nu doar pentru o minte productiva ci pentru o minte setata pe succes in general. Trebuie sa ramaneti pozitivi daca vreti sa atingeti orice fel de rezultate pozitive in viata.

Atitudinea este un factor imens in felul in care traim viata. Si puteti decide ce atitudine veti avea. Desi veti simti ca nu puteti controla factorii externi, puteti mereu sa va controlati atitudinea si felul in care va simtiti fata de ce se intampla. A vedea lucrurile din perspectiva pozitiva in viata este un atu extrem de valoros.

Cu totii avem uneori ganduri negative si este normal pentru orice fiinta umana. Vestea buna este ca puteti decide sa schimbati acelel ganduri negative in ganduri pozitive. Puteti decide ca negativitatea nu va poate controla viata. Ramaneti pozitivi si munciti activ pentru a fi mai productivi in ganduri pozitive, iar rezultatele nu vor inceta sa apara.

5. Stabiliti o rutina

Rutina este folositoare pentru a crea o stare mentala extrem de productiva. Cuvantul "rutina" poate suna plictisitor si lipsit de neinspiratie dar este fundamentala pentru crearea unei zile productive.

Cel mai bun moment pentru aceasta rutina este dimineata. Va ajuta sa intrati in mentalitatea corecta pentru a fi productivi. Creati o rutina care permite creierului sa se trezeasca, sa fie motivat si sa va dea sentimentul clar al unei viziuni.

6. Focusati-va pe Un Singur Lucru

Daca aveti o lista cu lucrurile care trebuiesc facute, puteti foarte usor sa va simtiti coplesiti si sa nu va mai simtiti tocmai productivi. De fapt, prea multe sarcini intr-o lista va pot face minim de productivi.

Concentrarea pe un singur lucru poate sa fie un stimulent puternic  daca alegeti cate o sarcina zilnic si daca simtiti ca va implineste.

Apoi stabiliti-va ca scop sa terminati acea sarcina inainte de orice altceva. Nu lasati nimic sa va distraga atentia, doar munciti pe acel unic lucru si odata ce l-ati facut orice altceva ma atingeti ca scop in acea zi este bonus.

7. Total Prezent

Unii folosesc termenul de Mindfulness, dar reprezinta doar constiinta de a fi prezent in fiecare moment sau activitate pe care o desfasuram. Daca suntem complet prezenti putem avea mai multa claritate si structura mentala. Fiti total prezenti pe timpul zilei si intrebati-va: ce lucrati? De ce? Fiti total prezenti si amintiti-va ce vreti sa faceti. Fiecare sarcina la care lucrati va aliniaza la obiectivul propus.

Concluzii:

Daca va luptati sa va atingeti scopurile, aruncati o privire la felul in care ganditi. O minte productiva este cheia absoluta in atingerea succesului in viata. Setati-va pe succes urmand aceste practici simple su observati cum va influenteaza viata si va creste potentialul de productivitate, acasa si la locul de munca.