Cum sa devii o persoana de succes in doar 5 ore

Cum sa devii o persoana de succes in doar 5 ore

Joi, Aprilie 06, 2017

Lucrezi din greu in fiecare zi dar nu vezi niciodata vreo imbunatatire pe termen lung. Te simti blocat la nivelul tau si incapabil de a te misca inainte sau de a progresa. Vezi colegi si prieteni care se mobilizeaza si sunt promovati si te intrebi de ce esti tu mai diferit.

Daca simti ca este vorba despre tine, atunci trebuie sa incepi sa folosesti regula celor 5 ore. Urmata de persoane de succes din lume ca Bill Gates, Oprah Winfrey, si Mark Zuckerberg, acesata regula simpla te ajuta sa te transformi dintr-o persoana normala intr-una de succes.

Afla mai departe exact ce reguli implica si cum poti sa le implementezi in viata ta:

Petrece 5 ore pe saptamana invatand intentionat

Regula de 5 ore implica sa petreci 5 ore pe saptamana, sau o ora zilnic concentrat pe invatare intentionata. Asta inseamna sa rezervi timp pentru a da intreaga ta atentie invatarii si dezvoltarii, fara sa te lasi distras de alte treburi. Aceasta invatare poate lua diverse forme si un amestec din acestea iti va da o experienta cu adevarat folositoare.

Citeste

Cititul sau lectura este un obicei al multor persoane de succes si este un mod convenabil si usor de invatare. Incearca sa tii o carte in geanta tot timpul si sa-ti stabilesti obiective de a citi in fiecare saptamana. Poti tinti sa citesti un capitol pe zi sau un anumit numar de carti pe luna. Marea diversitate de ebooks disponibile face lectura posibila aproape oriunde te-ai afla. Bill Gates este un amator faimos al cititului si citeste in jur de 50 de carti pe an, afirmand ca este una din principalele surse de invatare pentru el.

Ia-ti timp de reflectie

Reflectarea este o parte cheie in invatare. A incerca sa consumi prea multa informatie fara sa reflectezi la ea te poate duce la suprasaturare si te poate impiedica sa ai noi deprinderi. E important ca timpul tau de reflectare sa fie organizat sau te poti distrage usor. Incearca sa tii un jurnal care-ti va permite sa reflecti la ceea ce ai invata din ce ai citit de exemplu. Iti va da sansa de asemenea sa te gandesti la ce lectii ai invatat de la munca si sa dezvolti idei pentru viitor.

Experimenteaza

Experimentarea este esentiala daca vrei sa progresezi in viata. Pune deoparte timp in fiecare saptamana pentru a testa teorii noi sau idei noi, oricat de nebune ar fi. Unele din produsele cele mai de succes in lume au fost facute in urma unui experiment.

Inovatia nu vine niciodata din a face acelasi lucru iar si iar. Chiar daca experimentul esueaza, vei avea lectii de valoare invatate.

Nu confunda munca cu invatarea

E usor sa confunzi munca cu invatatul si astfel poti ajunge sa te simti blocat. Poti crede ca a lucra 40 de ore pe saptamana ar trebui sa fie suficient ca sa vezi imbunatatiri, dar asta nu prea se intampla. Cat timp esti concentrat pe probleme zilnice, nu iti dai timp sa cresti si sa te dezvolti. Regula de 5 ore se refera la invatare intentionata, nu la mers la munca zilnic cu speranta ca vei afla ceva nou. Stabileste scopuri specifice si da-ti timp suficient pentru a le atinge, si vei vedea o imbunatatire considerabila.

Concentreaza-te pe imbunatatire, nu doar productivitate

Ai crede ca , cu cat esti mai productiv, cu atat vei avea mai mult succes. Productivitatea joaca un rol in succes dar nu inseamna nimic fara invatare de-a lungul vietii. Daca esti constant focusat pe munca ta zilnica decat pe imbunatatire pe termen lung, nu vei vedea prea multa evolutie. Poate fi greu sa-ti permiti 5 ore pe saptamana ca sa inveti fara sa primesti vreo rasplata dar iti vei multumi singur pe termen lung. Incearca sa vezi dincolo de salar si dedica-ti timp pentru a deveni cea mai buna versiune a ta.

Inspira-te de la antreprenori de succes mondial si petrece 5 ore pe saptamana invatand cu acest gand. Curand te vei afla mult mai departe de colegii si prietenii tai si bine stabilit pe drumul catre succes.