Cum sa gasesti un job international inainte sa te muti

Cum sa gasesti un job international inainte sa te muti

Joi, August 10, 2017

Sa te muti, sa lucrezi si sa traiesti peste ocean este cel mai bun mod de a experimenta o tara, si poate, de departe cea mai mare distractie pe care o poti avea. Cand ajungi in punctul in care esti pregatit sa te muti trebuie sa cauti sufficient, sa ai timp si rabdare, iar cel mai bine este sa incepi cu gasirea unui job.

Cereti un transfer

Daca lucrezi pentru o companie care ofera pozitii international, cel mai usor este sa iti asiguri o pozitie peste ocean cerand companiei sa te transfere.

In timp ce acest lucru nu este intotdeauna posibil, depinzand de scopul companiei si daca sunteti persoana potrivita, este o metoda buna sa incepeti cautarea unei pozitii peste ocean. Uneori compania mama pentru care lucrezi direct nu este in pozitie sa ofere ceva in domeniu, dar este posibil ca la nivel international compania-mama sa aiba alte oportunitati numai bune de explorat.

Daca nu va grabiti cu mutatul in alta tara, poate luati in considerare si concurenta pentru a vedea care din companii au birouri in alte tari si daca fac sau nu angajari. Concurenta este o sursa excelenta cand cautam loc de munca, mai ales daca v-ati facut un renume intr-o anumita specialitate.

Lucrati de acasa

Daca va petreceti majoritatea timpului lucrand pe laptop sau pe telefon, firma dvs ar putea sa va permita sa lucrati de acasa. Desigur, asta inseamna ca veti trebui sa adaugati si cateva ore pe langa, depinzand de diferenta de timp si de asemenea sa aveti o anumita infrastructura in casa: video conferinte, mesagerie instanta, o conexiune de internet rapida, capacitatea de a lucra dupa un anumit orar etc.

Inainte de a-l aborda pe manager, verificati cu departamentul de resurse umane pentru a vedea daca exista vreo politica referitoare la lucrul de acasa sau remote, si daca exista un post in companie pentru asa ceva. Daca exista vreo regula cu privire la asta, verificati care sunt conditiile si daca le puteti indeplini.

Unele companii vor cere ca din cand in cand sa va prezentati la birou in persoana, astfel ca asigurati-va ca indepliniti cerintele inainte de a face urmatorul pas.

Cautati o agentie de plasare a fortei de munca

Alta sursa potrivita pentru a gasi de lucru in alte tari este sa trimiteti CV-ul unei agentii profesionale care se ocupa de plasarea fortei de munca, una care mai ales ia in considerare si candidatii internationali. Multe dintre companiile mari au sedii pe tot globul si cunosc negocierile de contract sau detaliile de viza. Cautati pe cei care va cauta in domeniul specific, indiferent ca este IT sau vanzari, si explicati-le unde vreti sa mutati si de ce.

Cautati joburi pe internet

Exista atat de multe companii care plaseaza un job online, de genul ejobs, bestjobs, Monster.com sau Indeed.com. Sau pentru cei din lumea non-profit, Idealist.org.

Gasiti un job care sa va permita sa traiti oriunde

Una din cele mai bune modalitati de a va asigura ca puteti trai in alta tara este sa gasiti un job care sa va permita sa traiti oriunde, asta in cazul in care jobul curent nu va da aceasta optiune.

Pozitiile freelance si cele pe baza de contract devin mult mai comune printre companii, acestea fiind mai deschise sa lucreze off-site. Acest lucru merge bine pentru locurile de munca care nu se definesc dupa un anumit orar de munca, fiindca va fi greu sa va adaptati la o schimbare de fus orar.

Daca lucrati pe baza de contract sau pe baza de proiect, puteti adesea sa lucrati la orele pe care le doriti si sa nu fiti presat de orar.

Indiferent de ce job alegeti, daca sunteti determinat sa traiti in alta tara, veti gasi o metoda sa faceti sa functioneze.

Experienta merita tot efortul!

Un articol de DIANE SCHMIDT