Increderea in tine insuti

Increderea in tine insuti

Duminica, Decembrie 08, 2013

Nava succesului este condusa de increderea omului in sine. Cine se indoieste de reusita sa rareori castiga. Nu increderea naiva, oarba, patimasa sau orgolioasa, ci siguranta de sine rationala si senina, dobandita in experienta de viata, prin autocunoastere, confera suportul de stanca actiunilor si deciziilor in conditii de incertitudine. Horia Pitariu propune un test scurt pentru a reflecta in legatura cu aceasta trasatura de personalitate atat de necesara omului de succes: cata incredere ai in tine insuti?

Raspundeti prin DA sau NU la urmatoarele enunturi in functie de modul in care aceste lucruri se potrivesc cu comportamentele/ atitudinile voastre.

 1. Cand, in prezenta mea, oamenii se cearta, incerc sa ii linistesc.
 2. Sunt un conducator auto excelent.
 3. Daca as fi in situatia de a ajuta politia sa prinda un infractor, as face-o fara ezitare.
 4. As putea practica orice profesie cu succes.
 5. Daca seful direct mi-ar cere sa il inlocuiesc temporar, as fi gata sa o fac.
 6. Impresionez pozitiv orice persoana careia ii sunt prezentat/a.
 7. Daca as observa ca cineva incearca sa comita o infractiune, as anunta imediat personalul de paza.
 8. Pot tine o cuvantare in fata unui public numeros.
 9. Daca cineva incearca sa se " bage in fata", ii atrag atentia sa stea la rand.
 10. In cazul unui incendiu, as ajuta persoanele in pericol.
 11. Dincolo de aparente, toti oamenii au un dram de lacomie.

Calcularea punctajului

Pentru fiecare enunt adevarat in ceea ce va priveste primiti cate 2 puncte si pentru fiecare enunt fals, care nu corespunde felului vostru de a fi, 1 punct. Astfel, puteti totaliza intre 12 si 24 de puncte.

Interpretarea rezultatelor

Daca ati totalizat intre 12 si 15 puncte, s-ar spune ca va autoevaluati negative si ca aveti o slaba incredere in propria persoana. Merita sa meditate asupra motivelor pentru care se intampla sa aveti o imagine distorsionata. Nu sunt de acord cu acel vechi proverb care spune ca : "Este un mare prost cel care nu crede despre sine ca este mare destept", dar nici sa ne bazam pe faptul ca acordanadu-ne noua insine putina incredere, altii vor fi mai protectori sau generosi!

Cu un scor de 16-19 puncte, va plasati in rand cu marea majoritate: aveti o incredere moderata in voi. Va dau urmatorul sfat: stati devorba cu voi si intrebati-va: cui se datoreaza succesele de pana acum? Puteti incepe sa va iubiti si stimati mai mult, pana la urma sunteti o personalitate- unica si incantatoare. Permiteti-va sa straluciti!

Cu un scor de 20-24 de puncte suntetu un bun capitan pe nava succesului. Felicitari si oferiti exemplul vostru personal cat mai multor oameni din jurul vostru!