Inteligenta emotionala: 11 sfaturi pentru atingerea succesului

Inteligenta emotionala: 11 sfaturi pentru atingerea succesului

Luni, Aprilie 03, 2017

Ca sa avem succes e nevoie de inteligenta emotionala. Pe parcursul acestui proces vom intalni persoane dificile si toxice care ne vor provoca si ne vor afecta felul de a fi, aducand stres, negativitate si alte obstacole in calea succesului nostru.

Iata cateva modalitati inteligente emotional prin care putem manageria persoanele dificile din viata noastra.

1. Stabiliti limite

Nu puteti multumi pe toata lumea si nici nu le puteti indeplini toate asteptarile. Persoanele inteligente emotional nu se vand din acest punct de vedere. Ele se ridica deasupra acestui haos si mentin o anumita distanta fata de persoanele dificile ce le apar in calea spre succes.

2. Focusati-va pe solutii

In loc sa va concentrati pe problemele cauzate de persoanele dificile, focusati-va pe actiuni care va pot imbunatati situatia. Nu are rost sa cautati vinovatul si sa va molipsiti de negativitate. Concentrati-va pe modalitati de a schimba circumstantele in unele mai pozitive.

3. Cunoasteti-va punctele slabe si punctele tari

Persoanele inteligente emotional se cunosc foarte bine, asadar, aceste persoane stiu ce pot face si ce nu. Astfel, ele pot analiza modul corect in care sa rezolve situatiile stresante in care au de-a face cu persoane dificile. Aceste persoane nu intra niciodata in lupta, daca nu stiu ce arme detin, cum le pot folosi si care sunt posibilele impedimente.

4. Invatati din experienta

Se spune ca experienta este cel mai bun invatator. Daca ati mai avut de a face cu persoane dificile si cu tipare similare de gandire si comportament, veti stii ce discutii sa evitati sau ce parteneriate sa refuzati.

5. Spuneti stop discutiilor negative

Persoanele dificile sunt pline de negativism si critica. Nu le convine nimic si nu sunt multumite de nimeni. Cel mai bine este sa evitati acest gen de conversatii. Incercati (si reusiti) sa incetati frumos si amabil o discutie cand observati ca o ia pe acest drum.

6. Nu va consumati cu certuri

Pastrati-va energia pentru zile mai bune si evitati sa intrati in conflicte cu persoanele dificile. Atacurile acestor persoane va pot lasa fara vlaga si nu ajungeti nicaieri. Ele sunt convinse mereu ca au dreptate si toti ceilalti se inseala.

7. Concentrati-va pe micile bucurii

Persoanele inteligente emotional sunt vesele si le place sa se bucure de ceea ce fac. Acest sentiment ca totul este bine vine din interior si nu din opinia celor din afara. Este un antrenament personal.

8. Odihniti-va cand simtiti nevoia

Somnul reincarca si relaxeaza, reducand nivelul stresului. Ca sa va mentineti pozitivi, creativi si productivi pentru tot restul zilei, incercati meditatia. Prin meditatie, emotiile se calmeaza instant.

9. Cautati-va sprijin in persoane care gandesc ca voi

Sa ai de-a face cu persoane dificile si sa te lupti singur nu este intotdeauna o solutie. Sprijinul unor persoane care gandesc ca voi sau pe care le admirati tocmai pentru ca sunt inteligente emotional poate fi extrem de util.

10. Ramaneti detasati de situatiile dificile

Persoanele inteligente stiu mai bine ca uneori problemele se rezolva mai bine singure. Energia negativa se infiltreaza usor cu ajutorul a catorva cuvinte sau atitudini nepotrivite si ne pot afecta judecata si modul de lucru. Cel mai bine e sa stam departe de situatiile pe care nu le putem controla, cel putin pana se linistesc apele.

11. Deconectati-va si faceti-va timp pentru hobby-uri

Orice persoana stie ca e nevoie de un hobby sau un sport pentru a se putea reincarca si gasi solutii. Marile inventii si descoperiri au fost facute in momentele de distractie si relaxare. Tensiunea situatiilor dificile poate persista cu noi si pe timpul zilei insa cu cat ne detasam mai tare de ele cu atat ne incarcam mai mult cu energie pozitiva necesara mentinerii noastre deasupra tuturor problemelor si persoanelor-dificile.