O alta definitie a legii atractiei

O alta definitie a legii atractiei

Duminica, Decembrie 08, 2013

Unii spun ca nu destinatia conteaza, ci calatoria. Eu sunt de parere ca e necesar sa cunosti si unde doresti sa ajungi, altfel cum reusesti sa simti bucuria de la final? Sportivul alearga in cursa, dar trebuie sa stie si cand ajunge la linia de sosire. Altfel, ar alerga pana la epuizare si fara nici un rezultat.

Cred ca ultima destinatie a tuturor este calatoria catre sine, catre propria constiinta. Inainte de culcare, cand ramanem fata in fata noi si sinele nostru profund, putem evalua destul de bine in ce masura calatoria isi atinge pas cu pas destinatia sau am deraiat de la ea.

Sunt patru mari domenii in viata care contribuie la echilibru si la starea noastra de bine: sanatatea, familia, cariera si banii si relatia cu noi insine.

Atunci cand toate aceste domenii sunt echilibrate si le acordam suficienta atentie tuturor, gradul de fericire este unul crescut. Ne simtim impliniti si " pe calea cea buna".

Altfel, e destul de dificil de gasit starea de bine daca acordam o atentie deosebita unui anumit domeniu in detrimentul altora.

Exercitiile de elibrare sunt dificile si ne pun la incercare rabdarea, determinarea, perseverenta. Cele mai mari hopuri sunt lectiile din care de obiecei avem cele mai multe lucruri de invatat. Cred ca fara hopuri am ramane vesnic copiii care plang la fiecare julitura. Maturitatea de multe ori inseamna ingrijirea unor rani si mersul mai departe cu genunchii sangerand. " De-abia surplusul de forta este o dovada de forta".

Poate ca ai momente in care ti-e greu sa te regasesti.
Poate ca sunt momente in care te simti ratacit si nu stii incotro sa o iei.

Toti avem incercari de genul acesta in viata, caci uneori e necesar sa te ratacesti si parasesti calea sigura si batuta pentru a gasi calea personala.

Unii o vor contesta, altii o vor aclama. Conteaza insa ceea ce simti tu si doar atat.

Cere si ti se va da! este maxima cu cele mai profunde semnificatii posibile. Este " Secretul" sau legea atractiei in cea mai simpla si antica versiune a sa.

La un moment dat o persoana draga mie mi-a spus ca se va intampla exact ceea ce imi doresc. In spatele acestor cuvinte simple am simtit responsabilizarea de a fi creator. Nu stiam ce sa cer, in consecinta lucrurile mergeau pe acelasi fagas.

Mereu se intampla ceea ce ne dorim la cel mai profund nivel, insa de partea aceasta din legea atractiei se vorbeste mai putin. E acea zona din umbra despre care povestim mai putin....Dar ea actioneaza mai puternic decat credem.

Poate ca vrem sa gandim pozitiv si declaram cu mintea ca vrem abundenta si un serviciu mai bine platit. Momentan am un serviciu de 8 ore din care lucrez efectiv 4 si in restul timpului stau pe facebook si navigez pe diverse site-uri. Banii vin oricum la sfarsit de luna, nu am target-uri de implinit si nici ore suplimentare nu stau.

Un job nou cu un venit mai mare poate insemna mai multa munca, ceea ce inseamna mai multa energie consumata, poate responsabilitati mai mari si ore de munca dupa program, ceea ce eu stiu la nivel inconstient ca nu imi convine. Din acest motiv, eu de fapt nu sunt dispus sa platesc " pretul psihologic" al abundentei.

Stiu ca de fapt vreau sa ma pastrez in zona mea de confort in care cu un efort minim obtin rezultate destul de ok...

Eu am constientizat acest lucru la un moment dat cand am jucat la loto si am realizat ca de fapt nu imi doresc sa castig. Nu sunt pregatita sa platesc pretul psihologic al castigarii unei sume importante la loto.

La fel se intampla cu noi toti atunci cand spunem ca ne dorim unele lucruri, dar de fapt nu suntem pregatiti sa le gestionam daca ele ar deveni realitate.

Si legea atractiei nu se manifesta, desi repetam ca niste robotei afirmatiile pozitive care ar trebui sa ne schimbe vietile la 180 de grade.

In realitate, se intampla exact ceea ce ne dorim la nivel profund: adica sa ramanem in aceeasi stare.

Tendinta cea mai mare a unui sistem este homeostazia, adica autoconservarea. Suntem sisteme in permanenta dinamica si in cautare de echilibru.

Paradoxul vietii vine din aceasta pendulare catre interior- experior.

Legea atractiei spune ca schimbarile au loc cu adevarat atunci cand ceva se misca in interiorul sistemului. Tot ce vine din afara de obicei este respins.

De multe ori cred ca ne stabilim scopuri si obiective personale sau profesionale a caror pret psihologic nu suntem dispusi sa le platim. Tocmai din aceste motive ne autosabotam telurile si ramanem in acelasi stadiu ( caci de fapt ne dorim acest lucru) si declansam conflicte intre ceea ce vrea mintea noastra constienta si cea inconstienta (sinele nostru).

Atunci cand esti 100% sigur de ceea ce vrei, esti de neoprit si toata energia merge intr-acolo. Atunci cand esti nehotarat, energia ta este risipita in multe parti si e greu sa materializeze ceva. Mesajele sunt prea difuze si imprastiate pentru a ni se da ceea ce cerem. Oricare ar fi stadiul in care te afli, el este cel mai bun pentru tine acum. Ti s-a dat ceea ce ai cerut la nivel inconstient si tot ceea ce ti se intampla este o consecinta a ceea ce ai dorit si ai cerut. Poate ti se pare ciudat sa crezi ca ai atras cele mai urate lucruri care ti s-au intamplat, insa e posibil ca aceasta sa fie calea pe care inconstientul tau a ales-o sa iti transmita mesajele si invataturile pe care le aveai de invatat.