Orice rugaciune sincera primeste un raspuns

Orice rugaciune sincera primeste un raspuns

Luni, Mai 04, 2015

In articolul de fata doresc sa dau un alt sens termenului de rugaciune decat exista probabil in constiinta noastra de masa. De obicei, in momentul in care vorbim despre rugaciune, multi ne gandim la actiunea pasiva in care stam si comunicam cu Dumnezeu, o fiinta atotputernica din cer, exterioara noua, caruia ii cerem mila Sa si diverse alte lucruri pe care ni le dorim.
Pentru ca ne punem cu totul viata in mainile Sale, suntem cumva doar niste robi care primesc ceea ce le da Domnul.

Deci putem sa mancam orice vrem, sa ducem o viata sedentara, sa refuzam sa mergem la consultatii de rutina si sa avem un somn de cateva ore pe noapte, daca ii cerem lui Dumnezeu sa ne dea sanatate.

Ii cerem lui Dumnezeu sa aiba grija de copiii nostri, dar noi ii lovim pentru ca sunt prea activi si nu stau locului.

Ii cerem lui Dumnezeu sa se schimbe partenerul si sa nu mai fie asa indiferent, sau cicalitor, etc, dar noi zinic gandim despre acesta ca este o pacoste.

Atunci cand viata noastra nu se aranjeaza conform rugaciunilor noastre, spunem ca avem o cruce grea de dus sau ca asa e voia Domnului.

Liderul spiritual Dalai Lama a transmis Facebook un mesaj cu inteles profund, prin care si-a exprimat convingerea ca "religia nu mai este adecvata timpurilor actuale".

"Diferenta intre etica si religie este ca diferenta intre ceai si apa. Etica fara continut religios este apa, o necesitate critica pentru sanatate si supravietuire. Etica bazata pe religie este ceai, un amestec nutritiv si aromat intre apa, frunze de ceai, condimente, zahar si, in Tibet, putina sare.Insa indiferent cum este pregatit ceaiul, principalul ingredient este apa. Desi putem trai fara ceai, nu putem trai fara apa. La fel ca in cazul acesta, cu totii ne nastem fara religie, dar nu ne nastem fara nevoia de compasiune", a spus acesta in septembrie, 2012.

Cand ne intoarcem la esenta noastra, gasim in interior puterea de a prepara cel mai hranitor si mai bun ceai pentru noi si viata noastra. Suntem singurii care cunoastem reteta, caci ingredientele fiecaruia sunt unice si speciale si se pun in proportii diferite, cu timp de fierbere si racire diferit. Fiecare om este diferit...  Privind insa unitatea din diversitate, impartasesc una dintre invataturile care le-am primit de la un saman intelept: Ceea ce doresti sa primesti, daruieste!

Daca doresti sa primesti dragoste, daruieste iubire celor din jurul tau si astfel inima ta se va umple cu aceste sentimente si le vei atrage mult mai usor in viata ta!

Daca doresti abundenta, incepe sa daruiesti mancare pasarilor cerului sau hraneste un om al strazii.  Fa aceste lucru cu un grad crescut de constiinta si cu sentimentul clar al abundentei pe pamant, unde fiecare are acces nelimitat la resurse.

Atunci cand doar cerem, ne concentram pe lipsuri, pe jumatatea goala a paharului. Atunci cand daruim, ne focusam pe resurse, pe ceea ce avem, pe jumatatea plina, pe abundenta. Pe masura ce vei darui mai mult, vei gasi mai multe resurse pe care le poti imparti si cu ceilalti.

Sacrificiul de sine este doar aroganta si nicidecum daruire. Daca am o bucata de paine, daruire se numeste sa impart painea cu tine si sa ne hranim amandoi. Sacrificiul inseamna sa-ti daruiesc toata painea tie, sa fac pe eroul in fata ta si in realitate sa te desconsider prin faptul ca ma cred superior tie pentru ca eu te hranesc, iar tu nu poti singur. Aceasta este aroganta  ce e departe de sensul iubirii aproapelui ca pe sine insusi.

Rugaciunea sincera porneste din inima si singura cale de a  deschide portile fericirii este prin recunostinta.

A fi recunoscator si a multumi pentru tot ceea ce esti, ai, simti, inseamna a aduce in inima ta acceptarea ca totul este asa cum trebuie sa fie.

Este modalitatea prin care te poti concentra pe ceea ce este bun in viata ta si astfel schimbi atat felul in care privesti viata ta, cat si mersul lucrurilor, caci te concentrezi sa vezi jumatatea plina.

Fa o lista acum cu toate lucrurile pentru care esti recunoscator/recunoscatoare acum si vei descopera cat de bogata este viata ta! Iar pentru viitor, ceea ce iti doresti sa primesti, daruieste!...