Semintele care se planteaza in ajun de an nou

Semintele care se planteaza in ajun de an nou

Marti, Decembrie 30, 2014

Ador atmosfera de sarbatoare din preajma anului nou, suflul de speranta ca ne asteapta timpuri mai bune, ca tot ce e rau a trecut sau va trece odata cu bataia ceasului care va anunta trecerea intr-un an calendaristic nou.

Imi plac zambetele care insotesc sclipirea privirilor ce urmaresc jucausele artificii pe cer si adreseaza o urare de bine, un sarut, o imbratisare si acea bucurie de ura " la multi ani"! E o stare de spirit speciala, o zvancnire noua de mai bun, mai frumos, mai curat si ritualurile de alungare a tot ce a fost rau in anul care tocmai trece.

Inainte de a trai exuberanta imbratisarii noului, recomand o linistita recapitulare a tot ceea ce a trecut si s-a intamplat anul precedent. Ce am realizat, ce ne-a bucurat, ce am facut bine, ce impliniri am trait, ce am putea imbunatati?

Fa o lista cu tot ce a fost bun in 2014 si priveste-o.

Apoi fa o lista cu tot ce iti doresti pentru 2015 si imagineaza-ri ca peste un an vei privi acea lista si vei fi trait deja implinirea lor. Unde ai dubii, ce crezi ca e greu de realizat? Ajusteaza si apoi pune aceasta lista deoparte.

Noile dorinte se implinesc atunci cand suntem recunoscatori pentru ceea ce avem si pentru dorintele vechi care s-au materializat. Putem face planuri noi de actiune, insa rezultatele apar atunci cand privim la ceea ce s-a realizat si ce nu in trecut. Putem dori un "mai bine" atata timp cat suntem constienti ca deja traim un bine pe care ni l-am dorit mai demult.

Astazi este rezultatul semintelor plantate ieri si maine vom culege ceea ce semanam azi.

Natura ne invata aceasta lectie in permanenta si noi ne supunem aceleiasi legi. Recunostinta pentru ceea ce este e cheia universala care aduce atat smerenie, cat si constiinta ca dorintele ni se indeplinesc.

Daca purtam rochii rosii, banuti in buzunare si dam cu tamaie prin casa, dar avem inima goala de sentimente si de emotia bucuriei, lucrurile care le facem ritualic sau din teama ca altfel ne va fi rau, sunt zadarnice.

Atata timp cat daruim celor din jur ceea ce ne dorim pentru noi insine, vom crea premisele si circumstantele de a culege ceea ce semanam. Sa fii bun unoeri poate fi greu daca in jur vezi multe rautati. Sa fii calm poate fi dificil daca in jurul tau se tipa sau se vorbeste urat. E greu sa te pastrezi curat intr-o lume fumurie, insa si soarele lumineaza orice incapere, oricat ar fi ea de intunecata.

Fii acea persoana pe care iti doresti sa o cunosti si sa o ai alaturi! E minunat sa fii prieten cu tine insuti, sa iti placa de tine, asa cum esti. Aceasta este urarea mea pentru tine in anul viitor: sa fii omul frumos care esti, recunoscator si optimist!