Vrei sa fii mai creativ? Iata 5 sugestii simple care te vor scoate din "banal"

Vrei sa fii mai creativ? Iata 5 sugestii simple care te vor scoate din "banal"

Marti, Iunie 03, 2014

Apreciem creativitatea si acele idei care ies din tipar pentru ca ne condimenteaza existenta si deseori ne ajuta sa rezolvam o serie de probleme.

Unii dintre noi prefera in mod natural sa aleaga o cale neexplorata de dragul aventurii, altii "merg la sigur".

In conditiile in care totul in jurul nostru se schimba foarte repede, ca informatie, ca deziderat si stimuli, creativitatea devine un atu personal puternic care te ajuta sa fii flexibil/a, indiferent ce situatia cu care te confrunti.

In general, oamenii creativi au mai putine probleme din simplul motiv ca gandesc si actioneaza neconventional, fara a ramane blocati in acelasi tip de problema. Cu alte cuvinte, a fi creativ inseamna a gandi alternativ, a vedea mai multe optiuni si a avea curajul de a fii diferit.

Daca doresti sa iti antrenezi creativitatea, iata cateva sfaturi simple care te vor pune in fata unor situatii inedite:

1. Mergi la restaurant si comanda ceva ce nu ai mai mancat niciodata.

Exista multa diversitate in arome, mirosuri si combinatii pe care cei " traditionali" rareori o incearca.

2. Imbraca-te intr-o combinatie de culori sau stiluri pe care in mod obisnuit nu le-ai purta.

Poti asorta pantaloni scurti cu sacou sau o bluza de matase . Fa in asa fel incat sa te simti bine in combinatia finala pe care o porti.

3. Alege o destinatie de vacanta/ weekend necunoscuta.

E adevarat ca vacanta ta de vis poate insemna relaxare si lipsa unor situatii neprevazute care sa te tensioneze, insa ce ar fi daca te-ai pastra deschis/a pentru surprizele placute inedite ale descoperirii a ceva nou?

4. Asculta un gen muzical nou.

Muzica stimuleaza anumite regiuni ale creierului si recreaza anumite circuite in creier. Ascultand genuri noi muzicale, ai ocazia de a-ti antrena creierul mai mult decat in mod obisnuit.

5. Invata o limba straina

Invatarea de lucruri noi, dincolo de pastrarea neuronilor tineri si a unei activitati cerebrale intense, ne ajuta sa avem o tinta, o perspectiva si ne tine in forma. O limba straina e o provocare care ne largeste orizonturile cunoasterii si ale neuroplasticitatii.

Toate aceste lucruri isi pot gasi loc in viata ta pentru ca tu sa te poti bucura de solutii noi si de ganduri noi care sa te ajute sa vezi cat de larg este orizontul!...