Relatiile si 7 pasi catre o relatie mai sanatoasa si armonioasa

10 Lucruri pe care trebuie sa le stii despre iubirea adevarata...continuarea

Miercuri, August 16, 2017

Relatiile sunt prezente peste tot. Totul incepe cu relatia ta cu mama, urmata de cea cu tata, cu fratele si tot asa. Descoperim in curand ca exista o diferenta intre oameni si animale si ne dam si noi seama ca lucrurile nu reactioneaza de obicei la noi.

Cand ne indragostim pentru prima oara incepem sa vorbim despre relatii. Si se pare ca aici este locul unde incep toate problemele.

Convingerile si valorile noastre au fost formate de la o varsta foarte frageda si astfel nu ne poate surprinde ca ne simitim provocati intr-o relatie intima. Cu toate astea credem ca intr-o buna zi partenerul nostru de vis va aparea. Poate ca el sau ea se afla deja in viata noastra, dar suntem prea ocupati sa ne plangem de acea persoana, fara sa ne dam seama ca ne plangem de fapt de propriul nostru sine.

Continuam lista celor 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre iubirea adevarata:

4. Tratati-va partenerul asa cum v-ar place sa fiti tratat/a!

Culegem ceea ce semanam. Acesta este un punct foarte important fiindca tindem sa asteptam de la partener mai mult decat suntem pregatiti sa oferim. Adeseori ne dorim ca el sau ea sa vina cu o surpriza, cu un masaj, sau cu complimente. Ati facut insa ceva de genul in ultima vreme? Stiti ce valorati si ce este important pentru voi. Cum v-ar place ca partenerul sa va implineasca aceste valori?

Faceti acelasi lucru in schimb?

5. Respectati-va partenerul!

Respectati intotdeauna sentimentele, nevoile si ideile partenerului. Dati partenerului intreaga atentie cand faceti ceva. Ascultati-va perechea si clarificati daca este necesar. Luati deciziile mari impreuna. Acceptati-va partenerul asa cum este si acceptati diversele feluri in care face lucrurile.

6. Schimbati perspectivele!

Uneori este intelept sa vedeti lucrurile din perspectiva celuilalt pentru a intelege de ce reactioneaza intr-un anumit fel. Ce anume a cauza reactia in primul rand? Are vreo legatura cu propriul comportament? Adesea o schimbare de perspectiva ajuta la calmarea dezacordurilor in timp ce iesiti din propriul sine ranit.

7. Nu mai reactionati!

Asta este cea mai grea sarcina mai ales pentru ca ati invatat anumite tiparuri comportamentale. De obicei nu va ganditi inainte sa reactionati, dar va puteti antrena sa deveniti mai constienti de propria reactie si dupa un timp sa schimbati si aceste tipare. Observati-va propriile sentimente, ganduri, si reactii. Reflectati asupra lor si decideti daca au cu adevarat valoare pentru voi.

8. Transformati convingerile auto-limitative

Adesea anumite credinte auto-limitative stau in calea relatiilor sanatoase. Aflati ce sunt, scrieti-le si gasiti dovezi care arata ca nu sunt adevarate! Taiati-le si redenumiti-le astfel incat sa se transforme in credinte de auto-sustinere.

9. Nu renuntati!

Deseori motivele de dezacord sunt bazate pe frica. Aceste frici pot fi adanc ingropate in voi insiva si cu cat relatia devine mai intima si serioasa cu atat devin mai evidente. In loc sa va certati cu partenerul incercati sa va intelegeti propriile frici. Exista vreo dovada? Cum va face sa va simtiti partenerul de cele mai multe ori? Puteti avea incredere in partener? Va simtiti in siguranta? Ce valorati mai mult la partener? Ce iubiti atat de mult la el? Spuneti-i partenerului ce simtiti si de ce va este teama. In acest fel il invitati sa lucreze si el la relatie.

10. Fiti sinceri cu voi insiva!

Este preferata mea fiindca o relatie sanatoasa poate exista doar daca fiecare este autentic si adevarat cu el insusi. Ce valorati mai mult si cum va traiti aceste valori? Va stie partenerul aceste valori? Ce faceti pentru voi insiva? Ce va pasioneaza? Cum arata relatia cu sinele vostru? Va iubiti pe voi insiva? Odata ce veti fi puternici in interior si cu voi insiva, si relatiile voastre vor fi sanatoase si fericite.

Exista bineinteles mult mai multe lucruri de spus despre relatii, fiindca ele sunt cele mai importante oglinzi ale propriei noastre personalitati.

Cand cautam aspectele negative in alte persoane vom observa acele aspecte negative ale noastre. Pe de alta parte, cand cautam frumusetea in fiecare persoana vom vedea o reflectie a propriei noastre frumuseti. Aveti optiunea de a alege sa numarati partile minunate ale unei persoane si sa fiti acea persoana minunata si voi.

Deci ce vedeti in partenerul vostru?

Pentru a transforma convingeri auto-limitative, pentru a elibera frici si a va opri din reactii puteti considera utila angajarea unui consilier, al unui life coach sau a altui profesionist pregatit in sustinerea dezvoltarii personale.