10 sfaturi pentru imbunatatirea relatiei de cuplu- ziua1

10 sfaturi pentru imbunatatirea relatiei de cuplu- ziua1

Duminica, Februarie 08, 2015

Nu am vazut multe casnicii sau relatii fericite. Mai degraba cred ca a devenit un model pentru noi divorturile ( atunci cand accentul cade pe mine si nu ma intereseaza de tine), casniciile prafuite ce se pastreaza pentru copii (ca pretext al lipsei curajului de a actiona ) sau cel al oamenilor alienati care poarta corvoada singuratatii in doi.

Am avut insa norocul de a intalni si cupluri fericite, in care am zarit un real respect unul pentru celalalt, dar si o permanenta preocupare pentru a imbunatati viata de cuplu, mai degraba decat pentru a o trata. La fel ca si in altre domenii ale vietii, satisfactia in cuplu inseamna pe langa inspiratie, multa transpiratie.

1. Gasiti timp pe care sa il petreceti doar cu partenerul

Uneori viata pare o cursa nebuna in care ne angajam sa plecam la drum cat mai devreme si sa ajungem cat mai repede. Planificarile au ajuns sa faca parte, mai mult sau mai putin, din viata fiecaruia dintre noi, iar cursurile de managementul timpului au strans multi cursanti dornici sa isi eficientizeze programul.

Managementul timpului este insa o chestiune care tine de prioritati. Relatiile cu cei apropiati noua in general sunt acea prioritate mereu lasata in urma de un nou task sau urgenta.

De multe ori doar o criza iti arata cat de importante sunt momentele petrecute cu cei dragi. Pentru a avea relatii reusite de cuplu, e necesar sa le acordati timp zilnic, saptamanal, lunar si o viata intreaga relatiei voastre.

Daca esti genul de persoana foarte organizata, care lucreaza dupa agenda, iti recomand sa treci efectiv acolo timpul care doresti sa il petreceti cu partenerul.

In momentul in care in familie apar copii, intimitatea cuplului sufera foarte mult si deseori parintii sunt tentati sa lase deoparte acel timp in doi pentru a fi impreuna cu toata familia. Insa oricat de greu pare sa fie sa stai departe de copil/ copiii, aminteste-ti ca arhitectii familiei sunt parintii si ca pentru a construi impreuna ceva durabil, acestia au nevoie sa isi cunoasca dorintele, planurile, sentimentele, gandurile, etc.

De asemenea, copiii nostri nu sunt o proprietate a noastra si mai devreme sau mai tarziu se vor confrunta cu ceilalti oameni din societate, deci e util si pentru ei daca stau si cu o bona, educatoare, bunica, prietena, vecina, etc.

Timpul este o resursa pe care daca o alocam acolo unde este nevoie, vom avea numai de castigat.

Implinirea poate sa apara ca urmare a succesului pe mai multe planuri- prin rezultatele copiilor, la serviciu, in urma unor competitii, etc. Fericirea si sclipirea din ochi este insa intotdeauna consecinta unei relatii de cuplu care functioneaza bine.