5 pasi pentru a cultiva intimitatea in relatia de cuplu de la Lise Bourbeau

5 pasi pentru a cultiva intimitatea in relatia de cuplu de la Lise Bourbeau

Marti, Ianuarie 06, 2015

Oamenii se oglindesc unii pe altii in permanenta si daca suntem atenti la oamenii din jurul nostru vom observa anumite trasaturi comune pe care le au cei ce ne inconjoara. Relatia ta de cuplu este una dintre cele mai fidele oglinzi ale iubirii pe care o ai pentru tine pentru ca relationezi la acest nivel dedicand visuri, sperante, dorinte, frustrari, complexe, in mod constient si inconstient.

Militez pentru ca tu sa te imprietenesti cu tine si sa te iubesti cat mai mult. Acest lucru este pe cat de frumos, pe atat de provocator, insa este un scop caruia merita sa ii dedicam timp si atentie.

A fi intim cu cineva inseamna a-i permite sa cunoasca parti din sufletul tau, a-i da posibilitatea sa exploreze profunzimile fiintei care esti. Acest lucru inseamna a-i da celuilalt o putere fantastica si de a-i arata incredere in calitatea sa de om.

Observ multe relatii de cuplu lipsite de intimitatea acesta, chiar daca fac sex din plin. Oamenii raman la nivel de suflet tot necunoscuti si asta pentru ca le este teama sa se descopere sau sa se lase descoperiti.

O relatie intima este genul de relatie care iti ofera iubire de viata, iubire de sine si iubire pentru un altul. Iubirea intima atinge suflete si schimba vieti. Este deseori chiar insusi sensul vietii.

Lise Bourbeau ne ofera cateva sfaturi pentru a creste nivelul intimitatii si increderii in relatiile noastre. Miza este o relatie profunda, care ne implineste si ne da sens insusi cuvantului iubire.

Pasi spre intimitate:

1. Accepta-te pe tine si accepta-l pe celalalt acordandu-ti si acordandu-i celuilalt dreptul de a fi ceea ce este (...). Imi place mult acesta imagine: fiecare act de acceptare este ca si cum ai arunca putin pamant pe sol. Fiecare act de posesie este contrariul: iei cate putin pamant. Cei care iau mai mult decat adauga se gasesc intr-o prapastie adanca. Este frig si intuneric acolo. Este mult mai intelept sa creezi un munte cu pamantul pe care il adaugam. Astfel ne putem apropia de soare, de lumina, de caldura.

2. Controlul este actiunea impotriva legii iubirii si acceptarii. Cu cat vrei mai mult ca ceva sau cineva sa se schimbe, cu atat se va schimba mai putin.

3. Invata sa iti exprimi dorintele si sa dai un sfat fara sa ai asteptari. Daca vrei ca rezultatul sa fie pe placul tau, nu este decat control.

4. A iubi inseamna " iti doresc fericire" si nu " te iubesc pentru ceea ce imi oferi".

5. Fii constient de faptul ca atitudinile partenerului tau sunt provocate de credintele tale. Adopta alte credinte si atitudinea lui se va transforma treptat. De exemplu, sa presupunem ca un barbat crede ca sotia lui nu poate lua decizii pentru ea insasi. Atunci se crede obligat sa decida el pentru ea. Daca decide sa creada ca ea isi poate dezvolta capacitatea de a lua decizii si o felicita de fiecare data cand ia decizie, atitudinea sotiei lui se va transforma, chiar daca in mod inconstient.

" Retete" care sa iti asigure 100% succesul nu exista. Insa o inima deschisa si dorinta de a face lucrurile sa mearga pot face minuni.