Adevaratul scop al relatiilor romantice

Adevaratul scop al relatiilor romantice

Luni, Ianuarie 08, 2018

Dumnezeu: Lasati-ma sa ma adresez in special relatiilor de iubire umane, acestor "lucruri"care continua sa va dea batai de cap. Cand relatiile de iubire umane esueaza, ele o fac pentru ca s-a intrat in ele dintr-un motiv gresit.

Majoritatea persoanelor intra intr-o relatie cu pentru ce ar putea obtine din ea, in loc sa se gandeasca ce ar putea aduce in ea.

Scopul unei relatii este de a decide ce parte din tine ai vrea sa o poti vedea si nu ce alta parte din tine poti sa prinzi si sa o tii.

Exista un singur scop al relatiilor si al tuturor lucrurilor din viata: a Fi si a decide Cine Esti cu Adevarat.

E foarte romantic sa spui ca nu erai nimic inainte sa apara acea persoana speciala, dar nu este adevarat. Mai rau, cu astfel de cuvinte punem o presiune incredibila asupra celuilalt.

Ca sa nu ne dezamageasca, ei incearca din rasputeri sa fie ceva ce nu sunt, pana cand nu mai rezista. Ei nu mai pot sa isi completeze propria imagine de sine. Ei nu mai pot sa indeplineasca rolurile care le-au fost asignate. Incepe frustrarea. Urmeaza furia.

In final, pentru a se salva pe ei insisi si relatia, aceste persoane speciale incep sa-si ceara dreptul la adevaratul lor sine, comportandu-se in concordanta cu Cine Sunt ei cu Adevarat. Si este momentul sa spunem ca ei "s-au schimbat cu adevarat".

E foarte romantic sa spui ca de cand a intrat acea persoana speciala in viata ta, te simti complet/a. Insa scopul relatiei nu este sa avem pe altcineva care ne-ar putea completa, ci sa ai pe cineva cu care sa-ti impartasesti implinirea.

Acesta este paradoxul tuturor relatiilor umane: nu ai nevoie de o anumita persoana ca tu sa poti experimenta din plin,Cine Esti si...fara altcineva, nu esti Nimic.

Acesta este atat misterul cat si intrebarea, frustrarea si bucuria experientei umane.

Necesita o intelegere profunda si disponibilitate totala de a trai in acest paradox intr-un fel care sa aiba sens. Observ ca foarte putine persoane o fac.

Majoritatea dintre voi intra intr-o relatie plini de anticipare, de energie sexuala, o inima deschisa larg, si un suflet bucuros si plin de dorinta.

Undeva intre 40 si 60 ani (si pentru majoritatea apare mai degraba si mai devreme), ati renuntat la cele mai mari vise, ati pus deoparte cele mai inalte sperante, si v-ati stabilit la cele mai joase expectative sau la nimic.

Problema este atat de simpla si de baza, si totusi atat de tragic neinteleasa: cel mai mare vis al vostru, cea mai inalta idee, au de-a face cu persoana iubita si nu cu iubitul Sine. Testul relatiilor voastre are de-a face cu cat de bine a trait celalalt cu ideea voastra, si cat de bine v-ati vazut pe voi insiva traind cu ideea lor. Totusi adevaratul test are de-a face cu cat de bine traiti cu ce v-ati propus voi.

Relatiie sunt sacre pentru ca ofera oportunitatile cele mai mari ale vietiiS de a crea si produce experienta celei mai inalte transformari ale Sinelui. Relatiile esueaza cand le vedeti ca oportunitati de a crea si produce experienta celei mai inalte transformari ale celuilalt.

Lasati fiecare persoana in relatie sa se preocupe de SineS ce face Sinele, ce este, ce are. Ce doreste Sinele, ce cere, ce daruieste, ce cauta, creeaza, experimenteaza, si toate relatiile vor servi in mod magnific acestui scop si participantilor lor.

Lasati fiecare persoana in relatie sa nu se ingrijoreze de celalalt, ci doar de SINE.

Aceasta pare a fi o invatatura ciudata, fiindca vi s-a spus ca in cea mai avansata forma a relatiei, unul se preocupa doar de celalalt.

Si totusi va spun: concentrarea voastra pe celalalt, obsesia voastra cu celalalt, este ceea ce face relatia sa esueze.

Ce este celalalt? Ce face celalalt? Ce are celalalt? Ce spune celalalt? Ce vrea? Ce cere? Ce gandeste? Ce asteapta? Ce planuieste?

Maestrul intelege ca nu conteaza ce este celalalt, ce face, are, doreste, spune. Nu conteaza ce gandeste celalalt, ce se asteapta, ce planuieste. Cea mai iubitoare persoana este persoana care este centrata pe Sine.

Conteaza doar ce esti tu in relatie cu toate acestea.

Extras din Conversatii cu Dumnezeu de Neale Donald Walsch