Ce facem cu relatiile in coma? Reteta pentru salvat relatii!

Ce facem cu relatiile in coma? Reteta pentru salvat relatii!

Duminica, Decembrie 08, 2013

Atunci cand relatiile cu cei din jur nu sunt asa cum iti doresti, suferi. Simti ca inima ta e sfarsita si ca nivelul tau de energie e scazut, nu mai ai chef sa faci nimic.

E timpul de o reimprospatare a atmosferei din inima ta!

Relatiile in coma se pot vindeca in primul rand prin vointa de a le acorda atetia necesara vindecarii. Poti avea o floare in ghiveci in casa pe care nici macar sa nu observi cand se usuca, doar sesizezi la un moment dat ca ea a pierit.

Daca e sa comparam propria viata cu o casa, va invit sa lasati in casa doar acele flori care va plac si pe care doriti sa le ingrijiti, restul sunt doar " de umplutura" si ma devreme sau mai tarziu, ele se vor ofili oricum.

1. In primul rand asigurati-va ca raman in camera voastra doar acele flori de care va pasa cu adevarat, duceti uscaciunile la gunoi.

Apoi observati cum sunt florile din viata voastra:

  • Ce relatie aveti cu voi insiva? Ce va spuneti voua insiva despre voi?
  • Ce relatie aveti cu partenerul vostru? Ce credeti cu adevarat despre el/ea?
  • Ce relatie aveti cu parintii vostri? Cat de fericiti/e sunteti ca sunteti copiii parintilor vostri?
  • Ce relatii aveti cu copii vostri? Cat de liberi ii lasati ca sa fie ei insisi?
  • Ce relatii de prietenie aveti? Cat de usor va este sa va imprieteniti cu alte persoane ?
  • Ce relatii aveti cu colegii de la serviciu/ partenerii de lucru, cat de armoniasa este munca voastra impreuna?
  • Ce relatii aveti cu superiorii vostri, cat usor va supuneti?
  • Ce relatii aveti cu lumea, in general, cat de mult va simtiti in siguranta, aici, pe pamant?

Raspunzand la aceste intrebari cat mai sincer posibil, puteti vedea in ce masura cultivati si aveti relatiile pe care vi le doriti sau dimpotriva, sunt pline de buruieni.

In adancul nostru, toti ne dorim armonie si dragoste, de aceea, relatiile noastre sunt mai importante decat ne place sa credem din perpectiva individualista.

2. Cand observati zona cea mai suferinda, stiti in ce directie puteti actiona.

3. Acordati atentie acestei relatii si marturisiti partenerului ca doriti sa imbunatatiti relatia cu el/ea. Intrebati partenerul vostru daca doreste si este de acord cu acest lucru. Daca este de acord, cumparati o planta in ghiveci ca simbol al noii relatii si ingrijiti aceasta floare in paralel cu activitatile pe care le desfasurati pentru salvarea relatiei.

4. Faceti o lista cu toate lucrurile bune ale relatiei, cu tot ceea ce apreciati la relatia dintre voi si marturisiti-le celuilalt. Puneti lista aceasta intr-un loc accesibil si recititi-o zilnic timp de 21 de zile.

5. Faceti un plan saptamanal in care sa includeti ca in fiecare zi sa realizati o activitate care sa mareasca si sa aduca si mai multa multumire in relatia voastra- lucruri mici, zilnice, care " uda" si ajuta relatia sa creasca. Puneti o steluta in dreptul lucrului pe care l-ati facut sa creasca pe lista ce o vizualizati zilnic.

6. Rugati-va pentru sanatatea si binele partenerului vostru si lasati ca dragostea si recunostinta sa va cuprinda fiecare celula a corpului.

7. Luati o fotografie facuta intr-un moment in care ati fost fericiti si puneti-o intr-un loc accesibil astfel incat sa o vedeti zilnic. Ori de cate ori o vedeti, spuneti un " multumesc" din inima.

Zilele trecute am observat ca una dintre florile sadite de mine era aproae uscata. M-am intristat sa vad acest lucru si totusi am refuzat sa cred ca nu se mai poate face nimic cu ea. Am udat-o si am rugat-o sa isi revina. Am pus-o apoi intr-un loc mai accesibil si o ud acum zilnic. Floarea si-a revenit si sunt sigura ca in curand va inflori.

Am regasit multe relatii in acea floare si am experimentat ca atentia si dorinta de a o salva pot face minuni!