Legea atractiei in relatiile de iubire

Legea atractiei in relatiile de iubire

Miercuri, Ianuarie 24, 2018

V-ati intrebat vreodata de ce continuati sa atrageti acelasi tip de relatii mereu? Chiar si atunci cand nu va doriti?

Vi s-a intamplat vreodata sa terminati o relatie si cateva luni sau cativa ani mai tarziu intalniti un nou partener. Va indragostiti din nou si totul pare roz in primele cateva luni. Apoi, va dati brusc seama ca sunteti din nou in aceeasi relatie in care ati fost inainte, doar ca sunteti cu o alta persoana.

Apar la suprafata aceleasi probleme. Aveti aceleasi certuri si deseori, relatia sfarseste in acelasi mod um s-a sfarsit cealalta de dinainte...vi se pare cunoscut?

Dr. Harville Hendrix are o perspectiva interesanta asupra acestui fenomen

Sunteti izolator sau fuzionist?

In anii sai de cercetare pentru a ajuta cuplurile sa isi resolve provocarile relatiei, Harville a descoperit ca a putut sa-si imparta clientii in doua categorii mari: Izolatorii si fuzionistii

Izolatorii sunt copii care nu au experimentat niciodata autonomia sau independenta ca si copil. Poate ca parintii lor nu i-au lasat in afara privirii lor sau poate ca au fost permanent ingrijorati/preocupati de siguranta lor.

Acesti copii cresc ca adulti care cauta independenta sau autonomia inconstient in viata, dandu-i pe ceilalti la o parte. Tot de aceea, au nevoie de mult spatiu in jurul lor si libertatea de a veni si a pleca dupa cum doresc.

Pe de alta parte, fuzionistii sunt copii care s-au luptat sa experimenteze o conexiune de iubire cu unul sau ambii parinti. Poate parintii lor au fost mereu ocupati cu munca sau doar nu au avut abilitatea sa isi exprime iubirea fata de ei.

Acesti copii ajung ca adulti cu o nevoie insatiabila de apropiere si siguranta si deseori au nevoie sa stea in contact verbal constant cu partenerii lor. Fuser-ii vor sa faca lucruri impreuna si sunt deseori inclinati sa se simta abandonati.

IATA, INSA, FENOMENUL INCREDIBIL PE CARE L-A DESCOPERIT Harville!

Izolatorii si Fuzionistii sfarsesc aproape mereu impreuna in relatii. Sunt atrasi unul de celalalt ca doi poli opusi ai unui magnet si astfel incepe un joc de impinge si trage care-i lasa pe ambii parteneri nesatisfacuti.

De ce sunt aceste personalitati opuse atat de atrase unele de celelalte?

Pentru ca atat Fuzionistii cat si izolatorii cauta inconstient o solutie la nevoile lor fundamentale din copilarie.

Izolatorii cauta inconstient Fuzionisti care sa le reaminteasca sentimentele din copilarie pentru a putea fi rezolvate si invers.

Deci ce tip sunteti? Raspunsul v-ar putea ajuta sa va explicat toata viata.

Cu totii avem din ambele elemente la fel cum avem o preferinta pentru anumite comportamente care apar mai ales cand lucrurile nu merg foarte bine in relatie. Ganditi-va inapoi in trecut cum s-au sfarsit marile relatii in viata si apoi ganditi-va daca vedeti tiparul de Fuser sau Isolator.

Motivul principal pentru care relatiile de iubire esueaza...

Cand un cuplu de acest gen se reuneste, ei simt initial magnetismul indragostirii, dar isi dau seama curand ca nu li se indeplinesc nevoile de conexiune sau de independenta.

In acest punct, majoritatea cuplurilor sfarsesc in conflict si deseori se separa sau doar supravietuiesc in relatie (deseori de dragul copiilor).

Motivul pentru care aceste cupluri esueaza este pentru ca partenerii sunt total inconstienti de tiparele jucate. Ca pentru multe lucruri in viata, solutia este constientizarea.

Conform cercetarilor Dr. Hendrix singura solutie dovedita si de incredere pe care a gasit-o in rezolvarea acestei dileme este:

  • Impartasiti-va nevoile cu partenerul
  • Faceti din sarcina voastra principala sa va impliniti acele nevoi neimplinite din copilarie

Harville scrie ca viziunile sale asupra relatiilor au devenit tot mai conservatoare si crede ca acele cupluri care au ales sa se implice pe o relatie de viata ar trebui sa faca toate eforturile ca sa sa isi onoreze juramintele si nu din motive morale ci din motive psihologice.

El scrie:

"Fidelitatea si asumarea responsabilitatii creaza sentimentul de siguranta care le permite cuplurilor sa lucreze pe problemele lor inconstiente si sa-si vindece ranile din copilarie - scopul inconstient al tuturor relatiilor de iubire serioase."