O noua poveste de iubire

O noua poveste de iubire

Duminica, Decembrie 08, 2013

Mi-au placut mereu povestile de iubire. Cu toate episoadele in care ba o negam, ba am ridicularizat-o sau am supraestimat-o, iubirea ramane valoarea centrala a vietii mele.

Exista mitul sufletelor pereche/gemene, care ne insotesc sinele ideal intr-un mod covarsitor. La nivel inconstient devenim prin povestile care se incheie cu " au trait fericiti pana la adanci batraneti" insetati de o dragoste utopica, divina, in care celalalt este o jumatate perfect complementara. Chiar daca rational stim ca acest ideal este greu de atins sau mai degraba o himera dupa care merita ( sau nu?) sa alergam o viata intreaga, ce poate fi mai frumos decat sa iubesti si sa fii iubit?

Dincolo de gandire, sufletul tanjeste sa il gasim pe Dumnezeu in dragostea unui suflet geaman.

E luna iubirii, iar spiritul Sfantului Valentin ne aminteste sa daruim celor pe care ii iubim mai multa atentie si consideratie. Curentul anti-valentine e si el plin de " combustibil": inimioare sclipitoare si nuantele aprinse de roz si rosu obosesc privirea "consumatorului de dragoste" pe care industria vrea sa il transforme in consumator de praline...

Sunt de acord cu adeptii anti-valentine: nu avem nevoie de o zi marcata in calendar pentru a sarbator iubirea. Cred ca suntem mai fericiti atunci cand ii dedicam fiecare zi a vietii noastre lui Eros si invatam zilnic sa iubim mai mult.

Iubirea are atat de multe forme, incat e imposibil sa nu o experimentezi in intalnirile din fiecare zi. Dincolo de dragostea erotica, iubirea are atat de multe valente: pentru parinti, rude, prieteni, copii, animale, natura, pasiunea pentru munca, muzica, arta, calculator, etc.

Dragostea ne inconjoara in toate formele ei si daca ne deschidem ochii gasim formele ei de manifestare in majoritatea lucrurilor care ne inconjoara. Doar sa dechidem mai bine ochii.

Admir dragostea care se daruieste pe sine si care nu cere nimic in schimb. Psihanalitic s-ar spune ca acest lucru nu este posibil. Dar eu vreau sa fac o incercare dincolo de Freud, de psihanaliza, de psihologie sau de limitele sufletului meu.

Intr-o pestera pustie am sa strig o cantare de iubire si voi astepta raspunsul ecoului pana la sfarsit:

"Te-ai iubit inainte
Te iubesc astazi
Si te voi iubi din nou
Timpul se intoarce".

Versurile din "Cartea iubirii" mi s-au pecetluit pe buze. Cei care au urechi sa le auda, le vor pricepe...

Indragostiti din toate colturile pesterii intunecate ale labirintului iubirii, impartasiti cu mine povestea voastra de iubire!

Eu am un ritual zilnic in care multumesc divinitatii pentru cei dragi mie si pentru clipele pe care le traim impreuna. Acest lucru ma ajuta sa ii iubesc si sa ma iubesc mai mult.

Cred ca vorbele lui Einstein pot fi reinterpretate, caci o mare parte din oameni traiesc magia vietii odata cu iubirea.

" Exista doua moduri de a trai: unul de a crede ca nu exista iubire. Si cel in care totul este iubire"

Toti avem o poveste de iubire. Tu esti pregatit sa o impartasesti pe a ta? Voi raspunde tuturor celor care imi scriu pentru un sfat, parere sau pentru simpla impartasire!