10 lucruri pe care le fac persoanele pozitive pentru a se indeparta de energia negativa

10 lucruri pe care le fac persoanele pozitive pentru a se indeparta de energia negativa

Joi, Aprilie 06, 2017

Energia negativa este peste tot. Si nu e vorba de un termen paranormal ci de acele persoane care se plang constant, care au obiceiuri proaste si care iti afecteaza buna dispozitie. Emotiile pe care ei le declanseaza ne influenteaza gandurile si actiunile intr-un mod negativ astfel incat devine obligatoriu sa ne indepartam de sursele de energie negativa daca vrem sa avem mai mult succes sa fim mai fericiti.

Iata 10 modalitati in care persoanele pozitive pot indeparta negativitatea astfel incat sa o puteti aplica in viata voastra:

1. Creati fericirea din interior

Persoanele fericite nu isi bazeaza fericirea pe stimuli externi. Ele isi dau seama ca odata ce stimulentul a disparut starea lor va fi distrusa din nou. In schimb, aceste persoane cauta sursa interioara de energie pozitiva si practica concentrarea pe aceasta stare.

2. Practicati gandirea pozitiva

Gandurile ne influenteaza actiunile asa ca, atunci cand gandim negativ, nu avem un viitor prea stralucit in fata. Persoanele pozitive nu cred in scuzele din mintea lor. Prin afirmatiile pozitive si prin gasirea partii bune a lucrurilor ele se asigura ca sunt pregatite mental pentru succes si fericire.

3. Cautati motive ca sa credeti in voi insiva

Exista nenumarate motive ca sa credem in noi insine chiar daca uneori ne simtim neajutorati si fara valoare. Acestea din urma sunt ganduri negative temporare si in majoritatea cazurilor, sunt inventate de mintea noastra.

4. Indepartati-va de persoanele negative

Mediul nostru are un efect puternic asupra noastra. Daca ne petrecem timpul cu persoane pozitive, este foarte probabil ca vom fi mai fericiti si mai multumiti. Pe de alta parte, daca stam prea mult cu persoane care se plang si sunt suparate pe viata, ne va fi destul de greu sa indepartam negativitatea din viata noastra.

5. Faceti sport regulat

Miscarea fizica este asociata cu eliberarea de endorfine responsabile de starea de bine. Daca va tratati bine corpul veti vedea rapid rezultatele sub forma stresului redus si nivelului ridicat de fericire. Daca in schimb, ignorati nevoile corpului, veti experimenta consecintele negative destul de des.

6. Petreceti timp in natura

Daca stati in natura veti avea mintea mai limpede si un corp relaxat. Persoanele pozitive isi dedica o parte a zilei ca sa iasa si sa admire frumusetea planetei. Este un mod minunat de a va incarca bateriile.

7. Evitati cheltuielile impulsive

In ziua de azi, pot aparea multe super-oferte si e usor sa ne pierdem in shopping. Poate ca shoppingul ne face sa ne simtim bine pe moment, dar e un obicei foarte nesanatos pe termen lung. Mai degraba investiti in experiente care va ajuta sa descoperiti lumea si sa va faceti amintiri de valoare.

8. Acceptati esecurile

Persoanele pozitive imbratiseaza esecul fiindca realizeaza ca este unicul mod de a invata si creste. De fiecare data cand cad, aceste persoane lucreaza din greu sa ajunga din nou in varf in loc sa se dea batute. Desi orice esec declanseaza energii negative, se intelege ca sunt emotii de scurta durata si ca vor disparea curand. Pentru a grabi procesul continuati sa ganditi pozitiv.

9. Fiti total responsabili

Persoanele pozitive se simt intotdeauna resonsabile pentru ce li se intampla in viata. Fie ca este vorba de succes sau de esec, e intotdeauna un efect al actiunilor si gandurilor lor. O persoana pozitiva nu ar acuza niciodata factorii externi, ci se va concentra pe locurile care pot fi schimbate sau imbunatatite.

Facand astfel ei doar urmaresc cum sa se simta mai bine, in loc sa se simta frustrate din cauza lucrurilor care nu le pot controla.

10. Invatati sa va controlati gandurile.

Mintea poate fi usor de scos de sub control cand e vorba de gandurile negative bruste. Persoanele pozitive stiu ca daca ele nu isi controleaza gandurile vor pierde controlul asupra comportamentelor si actiunilor lor. Din acest motiv ele practica controlul mintii, de exemplu cu ajutorul meditatiei.

Articol inspirat din Lifehack Daily, de Oskar Nowik