Barba si atractivitatea barbatilor

Barba si atractivitatea barbatilor

Miercuri, Decembrie 20, 2017

Barba vi se pare atractiva? Si daca da, cat de mult ar trebui sa si-o lase sa creasca barbatii pentru a fi in continuare atractiva?

Studiile arata ca femeile judeca barbatii cu barba ca fiind mai potriviti pe termen lung. Asta poate fi pentru ca ii face pe barbati sa arate mai "formidabili". Cu siguranta, barbile ii fac pe barbati sa para mai in varsta si mai agresivi. Barbile sunt de asemenea judecate ca facand barbatii sa para ca avand statut social mai inalt.

Totusi pentru relatii de termen scurt, femeile cred ca mustata este mai atractiva, dupa cum arata cercetarile.

In timpul studiului, s-au aratat poze cu barbati avand diferite de forme de par facial la peste 8000 de femei.

Forma fetei barbatilor fotografiati pentru studiu au fost de asemenea masculinizate si feminizate prin manipulare computerizata pentru a se vedea efectul produs.

Rezultatele testelor au fost mai mult decat concludente:

Rezultatele au aratat ca, cu cat mai multe fete au fost masculinizate si feminizate, cu atat atat varia si atractivitatea

Mustata a fost considerata drept atractiva pentru femei in contextul unei relatii pe termen scurt, iar barbile mai attractive pentru considerarea unei relatii de termen lung.

Autorii studiului explica:

"...barbile pot fi mai atractive pentru femei cand se gandesc la relatiile de lunga durata fiindca indica abilitatea barbatului de a concura social cu alti barbati pentru resurse."

Interesant este ca o analiza longitudinala a modei din Londra pentru parul facial al barbatilor in perioada 1871-1972, a aratat ca barba a devenit mai obisnuita cand gradul de concurenta intrasexuala pentru a atrage perechea a crescut.

Studiul este cel mai lung facut in istoria cercetarilor legate de barba. Insa nu toate studiile sunt de accord daca barbile sunt mai attractive, desi mustata pare sa iasa in evidenta ca un puternic favorit, mai ales pentru relatii de termen scurt.

Amintiti-va ca toate aceste cercetari sunt facute pe mii de oameni apartinand mai multor clase sociale, religii si cu un context xultural diferit!

Exista si iubitori de barba, precum si cei care urasc barba. Voi din ce categorie faceti parte?