Concurs - Cum arata #fericirea pentru tine?

Concurs - Cum arata #fericirea pentru tine?

Marti, Iulie 08, 2014

O sa va fac o destainuire. Fac parte din grupul celor care considera fericirea un cuvant pretentios spre pretios.

Cand cineva incepe sa vorbeasca despre #fericire, reactiile celor din jur sunt total debusolante pentru mine. Unii isi dau ochii peste cap spunand "iaar?" sau " binee acum.." de parca ar chestiona dreptul vorbitorului de a folosi cuvantul. Altora li se umezesc ochii ca si cum ei nu ar avea dreptul la asa ceva. Si cei mai multi nici nu folosesc acest cuvant, ca si cum el nu ar exista in vocabularul nostru sau ar fi un cuvant destinat doar urarilor de ziua ta, nunta, etc.

Eu spun ca avem temeri legate de #fericire si probleme in a pronunta cuvantul #fericit. Il punem deoparte alaturi de alte cuvinte pretioase care nu le folosim prea des de teama sa nu le stricam - precum "te iubesc".

M-a intrigat gandul acesta si reactia celorlalti atunci cand ma declar fericita.

Mi-am zis ca poate mi se pare mie, asa ca am intrebat pe Google ce parere are: Cat de des cautam fericirea? Pe luna? Cat sa fie?

De 1300 de ori. In Romania sunt aproximativ 8 milioane de persoane care folosesc internetul. Asta inseamna ca 1 din 6 mii de oameni folosesc acest cuvant in cautarile lor. M-am uitat mai departe sa vad ce cauta acesti 1300. Citate si fericirea in cuplu. Am scris recent un articol despre faptul ca fericirea de cuplu autentica se dobandeste doar dupa ce ajungi la fericirea personala. Nimeni nu cauta fericire personala/indiviuala/cum sa devin fericit/ceva legat de fericire..

Un alt aspect care m-a pus pe ganduri a fost ca prietenul google imi sugera cautari asemanatoare folosind cuvinte cheie precum "depresie " , " anxietate" , "boala". Adica o masina virtuala, google, a facut corelatie intre fericire si depresie.

Ceea ce imi confirma doua ipoteze:

  1. suntem preocupati mai mult de disparitia fericirii - de ceea ce doare decat de ceea ce ne provoaca placere
  2. fericirea nu este o preocupare pozitiva. In general cine este preocupat de fericire...pare sa aiba o problema.

Nu stiu daca am dreptate sau nu. Poate ar fi nevoie sa studiez mai mult, insa a devenit o provocare pentru mine subiectul. Spune si tu.. cand te-ai intrebat ultima oara ce te face fericit? Cand ai zis in sinea ta " Da, acum sunt fericit!".. sau " ma simt bucuros". Se intampla macar o data pe luna?

Asadar m-am hotarat sa fac un experiment! Vreau sa provoc fericirea! E vara, soare, oamenii zambesc, oamenii par fericiti. Vreau sa vad cum arata fericirea!

In perioada 11-25 iulie va invit la concurs. Va voi ruga sa trimiteti o poza care sa reprezinte fericirea pentru voi. Poza trebuie sa fie personala. Cu voi sau cu prietenii, natura, copiii, poate sa fie cu orice...Singura conditie este ca in momentul in care ati facut-o, sau cineva v-a fotografiat, sa fi simtit ca sunteti fericit! Vom crea impreuna o colectie de momente de fericire surprinse de o camera de fotografiat.

Haide-ti sa vedem cum arata de fapt fericirea!

Bineinteles, ca orice concurs, are si premii.

Revin in curand cu detaliile.