Efectele afirmatiilor pozitive la copii

Efectele afirmatiilor pozitive la copii

Miercuri, Aprilie 05, 2017

Ati folosit vreodata vorbirea pozitiva cu voi insiva ca sa va simtiti mai bine? Ati folosit afirmatiile pentru a va asista in crearea unei atitudini pozitive sau pentru a atinge un anumit scop? Auto-vorbirea pozitiva sau afirmatiile creaza atitudini pozitive si ne ajuta sa atingem scopurile dorite.

Vorbirea cu noi insine are un efect incredibil asupra atitudinilor si rezultatelor pe care le avem in viata. Ceea ce gandim, cream! Gandurile noastre, cuvintele si convingerile noastre sunt instrumente puternice care lucreaza tot timpul, fie ca ne dam seama sau nu. Asta se aplica tuturor, adulti sau copii.

Afirmatiile sunt fraze pozitive despre cine suntem si ce putem deveni si experimenta. Ne ajuta sa ne focusam asupra a ceea ce ne dorim. Cheia in folosirea afirmatiilor eficient este ca ele sa aduca emotii pozitive in interiorul nostru. Cand folosim afirmatiile si vorbirea pozitiva, copiii invata sa o faca si ei.

Afirmatiile functioneaza foarte rapid la cei mici pentru ca ei inca isi amintesc de adevarata putere interioara, de abundenta si iubirea pe care o au. Reintarirea acestor ganduri si sentimente pozitive da copiilor incredere de sine, o atitudine pozitiva si convingeri care-i ajuta sa-si creeze experiente fericite.

Pe cat de important este pentru parinti sa incurajeze, sa iubeasca si sa-si sprijine copiii, la fel de important este ca si copiii sa invete sa creeze aceste sentimente in interiorul lor. Un copil se simte mai puternic daca isi creeaza convingeri pozitive despre sine si este mult mai greu ca oamenii sa-i doboare psihic.

Copiii nostri invata comportamente si isi conecteaza creierele si de aceea afirmatiile pozitive sunt atat de eficiente cu cei tineri. O incredere de sine pozitiva stabilita in copilarie va ramane cu ei intreaga viata.

Noi ne dezvoltam sistemele de convingeri despre noi insine si despre lume din mediul inconjurator. Familia, prietenii, modelele de rol, televiziunea, revistele si publicitatea pot fie sa hraneasca fie sa dauneze.

Este important sa invatam cum sa preluam controlul sistemului nostru de credinte si cu cat invatam asta mai devreme cu atat este mai usor. Sunt convingeri pozitive cu care dorim sa crestem. Convingerile negative ne impacteaza viata enorm si sunt mai greu de schimbat o data ce inaintam in varsta.

Afirmatiile sunt o modalitate puternica de a construi o minte pozitiva si copii mai fericiti.

Hranind sinele lor autentic ii ajutam sa se bucure de magia copilariei. O afirmatie inseamna de fapt a ne afirmam pe noi insine. Cuvintele pozitive sunt absorbite de catre minte si se creaza un sistem de convingeri. Odata ce se invata aceste afirmatii, ele lucreaza aparand in minte cand acea credinta este schimbata. Daca repeti ca esti minunat exact asa cum esti, si ti se spune ca esti un prost, afirmatia iti va veni in minte si vei sti care este convingerea ta. Fara o credinta pozitiva, s-ar putea sa accepti cea pe care tocmai ai auzit-o si sa crezi ca esti un prost. Cu cat e repetata mai mult o afirmatie cu atat devine mai puternica.

Ne dezvoltam in functie de ceea ce credem despre noi. Daca simtim ca nu avem valoare, ne comportam astfel. Daca simtim ca suntem speciali si iubiti, ne comportam astfel. De aceea afirmatiile sunt atat de importante pentru a-i ajuta pe copii sa dezvolte o baza pozitiva pe care sa creasca. O data ce se maturizeaza, e greu sa mai schimbam acea fundatie.

Afirmatiile ne dau si oportunitatea de a invata cum sa ne uitam la noi insine in oglinda.

Acesta este modul cel mai eficient de a spune o afirmatie si desi noua ca adulti ni se pare ciudat sau infricosator, copiilor le va place daca sunt invatati din timp.

Afirmatiile ne invata cum sa vorbim cu noi insine in mod pozitiv, cu bunatate. Odata ce crestem, obisnuim sa fim mai critici si sa ne facem rau noi insine. La fel se intampla si cu problema "bullying" care pare a fi foarte des intalnita in randul copiilor. In aceste cazuri doar stima de sine ii poate ajuta sa controleze asemenea situatii. Pastrarea unei minti pozitive este esentiala. Cand dezvolta o mentalitate pozitiva copiii sunt mult mai intelegatori si rezistenti, descurcandu-se mult mai bine decat daca ar avea o stima de sine scazuta. Copiii cu imagine de sine pozitiva se simt mult mai putin tentati sa le faca bullying colegilor pentru a li se da atentie. Invatarea unor afirmatii pozitive pentru intreaga clasa ar avea o influenta imensa asupra copiilor tulburati.

Crearea increderii in sine ne poate modela intreaga viata si fiecare aspect al ei: capacitatea noastra de a invata si de a participa la scoala, in societate, in relatii, in atingerea scopurilor si viselor noastre. Doar cateva cuvinte pozitive spuse in fiecare zi pot in mod uimitor sa faca diferenta pentru tot ceea ce facem.

Studiile si cercetarile arata ca inima si mintea sunt conectate si comunica si de aceea o minte pozitiva imbunatateste starea generala si sanatatea in primul rand.

Totul incepe de la noi ca parinti. Azi poate fi prima zi in care repetati afirmatii cu copiii vostri, ajutandu-i sa straluceasca cu incredere ca si persoane unice si speciale.