Scrisoare de la mos Craciun

Scrisoare de la mos Craciun

Marti, Decembrie 23, 2014

Draga copilule,

Cred ca a trecut mult timp de la ultima ta scrisoare, desi eu inca imi amintesc fiecare cuvant scris apasat cu creionul si putin stalcit. Stiu ca ai uitat ca exist dincolo de reclama Coca- Cola, personajele pe care le vezi in oras, la mall sau la televizor si ca te gandesti la mine doar atunci cand trebuie sa faci un cadou cuiva. Inca stai in cumpana ce sa raspunzi copiilor care te intreaba daca mos Craciun exista...

Cu toate acestea, eu te privesc cu acelasi drag cu care o faceam si atunci cand erai mic si imi cereai langa bradul frumos impodobit sa te iau in brate, sa iti aud colindul sau poezia si sa te rasplatesc cu un dar.

Iti amintesti ca mereu te intrebai cum de stiu exact ceea ce iti doresti?

Iti amintesti acea emotie cand gaseai cadourile de la mine sub brad, in ziua de Craciun si de bucuria de a desface o bomboana si un cadou, incantarea ca mosul si-a amintit si anul acesta de tine?

Spune-mi copilule care acum ai crescut, mai traiesti vreo clipa de magie ca atunci?... Sau ai uitat de ele odata cu povestea care ti-a spus ca eu nu exist?

Cine sunt eu de fapt? Cine este Mos Craciun?

Inchide ochii si aminteste-ti fata mea, costumul meu rosu, pune mana pe barba mea si simte bucuria de a ma vedea. Sunt la fel ca intotdeauna: bun, batran, iubitor. Miros a brad si a turta dulce, sunt inconjurat de luminite si sunt cald...Stai cateva secunde impreuna cu mine si imagineaza-ti ca imi canti ceva, de dragul vremurilor trecute....

 

Da,stiu ca ti-ai amintit de mine! Traieste bucuria fara graba, in tihna, cu cantece si prajituri, daruieste zambete si imparte fericire in jurul tau.

Uita-te la cer si vei stii ca sunt acolo, indeplinind dorinte! Da, Mos Craciun exista! Trebuie doar sa iti amintesti de minuni!

Cu drag,

Mos Craciun