Semnificatia galbenului

Semnificatia galbenului

Vineri, Aprilie 03, 2015

Galbenul este culoarea care rezoneaza cu mentalul si partea ta logica, printre efectele sale principale fiind stimularea si agilitatea perceptuala si cognitiva.

Fiind nuanta cea mai luminoasa din spectrul culorilor, psihologia acesteia denota luminozitate, ofera speranta, fericire, veselie si distractie.

Semnificatia culorilor vorbeste despre galben ca inspira gandire creativa si intuitie, aduce idei noi, gasind noi modalitati de actiune. Galbenul caracterizeaza gandirea practica, nu cea a visatorilor. Este o nuanta foarte buna in comunicare si incurajeaza dialogul. Galbenul este o culoare care se potriveste foarte bine in domeniul jurnalismului, a stiintelor si in toate ariile profesionale care lucreaza la nivel mental logic, unde metodica si analizarea tuturor aspectelor inaintea luarii unei decizii sunt importante. Culoarea galbena este utila in luarea deciziilor pentru ca ajuta la clarificarea gandurilor si ideilor, desi uneori poate fi impulsiva.

Culoarea galbena poate crea neliniste si anxietate datorita inducerii unui ritm rapid care agita.

Gandirea analitica si critica creata de galben include auto-critica si se poate extrapola si asupra altor oameni. Galbenul este nonemotional, se bazeaza pe sine si refuza implicatiile de natura sentimentala.

Din punct de vedere psihologic, galbenul are legatura cu Ego-ul, cu sentimentul propriei valori, cu modul in care ne simtim in relatie cu noi si cum suntem perceputi de altii.

Daca esti intr-o perioada cu multe schimbari si observi ca te deranjeaza galbenul, acest lucru de obicei trece atunci cand integrezi toate datele si te eliberezi de stres. Multi oameni in varsta nu raspund bine la cantitati mari din culoarea galbena in jurul lor pentru ca aceasta impune un ritm prea alert caruia ei nu ii pot face fata.

Galben se asociaza cu urmatoarele calitati: optimism, veselie, entuziasm, distractie, buna-dispozitie, incredere, originalitate, creativitate, provocare, gandire analitica, inteligenta academica, logica.

De asemenea, galbenul este asociat si cu prea multa analiza, impulsivitate, egoism, complex de inferioritate, lipsa compasiunii si lipsa implicarii emotionale.

Cele mai importante efecte ale galbenului sunt:

- Creativitatea si genereaza noi idei, gasind noi modalitat de actiune.

- Decizii rapide bazate pe o gandire clara, existand riscul impulsivitatii.

- Anxietatea datorata impunerii unui ritm rapid al schimbarilor.

- Critica favorizata de o gandire analitica indreptata atat asupra sinelui, cat si asupra altora.

- Lipsa implicarii emotionale.