Cum sa ai o minte pozitiva in 7 pasi simpli

Cum sa ai o minte pozitiva in 7 pasi simpli

Vineri, Octombrie 27, 2017

Puterea mintii pozitive este un concept cunoscut insa uneori poate fi vazut ca un cliseu. Beneficiile fizice si mentale ale gandirii pozitive au fost demonstrate de mai multe studii stiintifice. Gandurile pozitive pot sa dea mai multa incredere in sine, pot sa imbunatateasca starea de spirit si pot chiar sa reduca riscul dezvoltarii anumitor afectiuni cum ar fi hipertensiunea, depresia si alte tulburari legate de stress.

Totul suna minunat, dar ce inseamna de fapt puterea gandirii pozitive? Putem defini gandirea pozitiva ca fiind o imagine pozitiva, optimism general, insa daca vreti sa fiti eficienti aveti nevoie de exemple si mai concrete pentru a va ajuta in acest process.

Iata 7 trucuri:

1. Incepeti ziua cu afirmatii pozitive

Cum incepeti ziua asa veti avea si restul zilei. Daca v-ati trezit vreodata tarziu, panicati, si daca ati simtit ca nimic bun nu s-a putut intampla in restul zilei, asta e pentru ca ati inceput ziua cu o emotie si stare negativa. In loc sa incepeti ziua astfel, si sa va lasati dominati in restul zilei, folositi afirmatiile pozitive. Vorbiti cu voi insiva in oglinda, chiar daca suna prostesc, folosind fraze ca: "Azi va fi o zi minunata, azi o sa fiu extraordinary" Si veti fi uimiti cat de mult vi se va imbunatati ziua.

2. Concentrati-va pe lucrurile bune, oricat ar fi de mici

Aproape sigur, veti intalni obstacole de-a lungul zilei. Nu exista o zi perfecta! Cand intalniti asemenea provocari, concentrati-va pe beneficii, oricat de mici sau neimportante pot parea.

De exemplu, daca va blocati in trafic, ganditi-va ca aveti acum tot timpul ca sa va ascultati melodiile preferate sau postul de radio preferat.

3. Gasiti motive ca sa radeti in situatiile negative

Permiteti-va sa utilizati simtul umorului chiar si in cele mai intunecate sau grele situatii. Reamintiti-va ca aceste situatii vor deveni probabil mai tarziu niste povesti bune si puteti incerca chiar sa scoateti o gluma din acestea.

4. Transformati esecurile in lectii

Nu sunteti perfecti. Veti face greseli si veti experimenta esecul in contexte multiple...cu multe joburi si multi oameni.

In loc sa va focusati pe felul in care ati gresit, ganditi-va ce veti face data viitoare. Transformati-va esecul in lectie. Conceptualizati acest lucru in reguli concrete.

De exemplu, veti putea inventa 3 reguli noi pentru a va face proiectele ca rezultat.

5. Transformati autocritica negativa in autocritica pozitiva

Autocritica negativa poate sa se strecoare foarte usor si este deseori dificil de observat. Poate va ganditi ca sunteti asa de nepriceputi la una sau la alta, sau ca nu ar fi trebuit sa incercati nu stiu ce. Dar aceste ganduri se transforma in sentimente internalizate si s-ar putea cimenta in conceptii despre sine.

Cand va prindeti facand acest lucru, opriti-va si inlocuiti acele mesaje negative cu unele pozitive.

De exemplu, sunt atat de rau la asta poate deveni "odata ce practic mai mult, o sa fiu mult mai bun la asta.

Iar nu ar fi trebuit sa incerc devine "asta nu a iesit cum planuisem, poate data viitoare."

6. Focus pe prezent

Vorbesc despre prezent, nu despre azi, despre aceasta ora, ci doar acest moment exact. Probabil ca va toaca seful, dar ce se intampla exact in acest moment care sa fie atat de rau?

Uitati comentariile pe care le-ati primit acum cateva minute. Uitati ce ar putea spune cateva minute mai incolo. Concentrati-va pe acest moment singular. In majoritatea situatiilor, veti descoperi ca nu este chiar atat de rau cum v-ati imaginat. Majoritatea surselor de negativitate pornesc dintr-o amintire a unui eveniment recent sau imaginatia exagerata al unui eveniment viitor.

Ramaneti in prezent!

7. Gasiti prieteni pozitivi, mentori si colegi

Cand va inconjurati de persoane pozitive, veti auzi doar pareri pozitive, povesti pozitive si afirmatii pozitive. Cuvintele lor pozitive va vor cuprinde si va vor afecta felul in care ganditi, care apoi vor afecta cuvintele si vor contribui la grupul de prieteni.

Poate fi greu sa gasiti persoane pozitive care sa va umple viata, dar trebuie sa eliminati negativitatea inainte sa va consume. Faceti tot ce puteti ca sa imbunatatiti pozitivitatea altora si lasati ca pozitivitatea lor sa va afecteze in acelasi fel.

Aproape oricine in orice situatie poate aplica aceste lectii in propriile lor vieti si isi pot imbunatati atitudinea pozitiva. Dupa cum va puteti imagina, gandirea pozitiva ofera recompense de nepretuit, si cu cat mai des o practicati cu atat mai mari vor fi beneficiile realizate

Un articol dupa Larry Alton