De unde apare misterul feminin?

De unde apare misterul feminin?

Duminica, Iulie 20, 2014

In timp ce stau si savurez o cafea, il privesc pe cel care are ca indatorire atragerea oamenilor in restaurant. E destul de priceput in "a agata" oamenii de pe o strada plina de localuri. A reusit sa atraga in ultimele 15 minute suficiente persoane incat s-au ocupat 6 mese.

Secretul ospatarilor de succes

Face ceva in plus in afara de zambit si prezentat oferta restaurantului, caci intai are nevoie sa capteze atentia trecatorilor. In 90% din cazuri , ospatarul se adreseaza femeilor. Si intr-adevar, ele decid locatia unde familia sau cuplul se aseaza pentru a servi masa.

Intai, priveste mersul celor care trec prin fata localului, daca trecatorii sunt grabiti, nu ii opreste. Daca sunt in plimbare, cauta sa gaseasca un element de "lipire" - de pacing: poate ca recunoaste nationalitatea trecatorilor si stie cateva cuvinte cheie, le vorbeste de un preparat care i-ar putea interesa in functie de locul in care privirea trecatorilor se indreapta. Dar ce am observant este ca aproape de fiecare data, se adreseaza doamnei sau domnisoarei. Daca o convinge pe ea, masa e ocupata.

Care sunt factorii decizionali ai femeilor?

Un studiu complex condus de Medina arata ca modul in care barbatii si femeile iau decizii difera. Baietii spun " fa asta" pe cand femeile spun " hai sa facem asta". La fel se intampla si in restaurant, sau in multe situatii in care femeile decid lucruri pentru a fi facute impreuna, gandindu-se automat sa includa si alte persoane in decizia luata.

Femeia spune "hai sa mergem sa mancam aici", iar barbatul ia cele spuse ca pe un lucru de indeplinit.

Datorita modului in care luam decizii diferit in functie de gen, pot sa apara si tot felul de nedumeriri si neintelegeri.

Cand un barbat spune " merg sa fac cumparaturi", el are in minte ca va face cumparaturi pentru toata familia si nu e un act egoist, ci mai degraba isi exprima decizia de a ajuta familia. Posibil ca multe doamne sa se simta frustrate daca nu sunt incluse in mod explicit in planurile barbatilor, insa de cele mai multe ori deciziile luate sunt o consecinta a dorintei de a arata puterea si dominatia.

A fi un barbat puternic inseamna deseori o munca solitara sau realizari personale care sunt atribuite doar lor, fara ajutorul nimanui.

Este adevarat ca acest lucru poate fi luat egoism sau pur si simplu incredere sau stima de sine, ingrediente absolut necesare profilului unui barbat puternic si atragator pentru sexul opus.

Femeile lucreaza mai bine in echipa pentru ca reusesc sa comunice mai bine si pentru ca nu au aceasta nevoie personala de a face totul singure. Cele care sunt foarte ambitioase si refuza cooperarea sunt considerate prea masculine sau autoritare. Un barbat cu aceleasi comportamente este insa perceput ca hotarat si sigur pe el.

Toate explicatiile pot fi descrise neurostiintific, prin faptul ca creierul nostru este diferit, se dezvolta si functioneaza diferit in functie de gen.

De unde vine eternul feminin deci?

Din creier, chiar daca acest adevar demitizeaza sau pare o informatie prea concreta.

De ce nu inteleg multi barbati femeile?

Cred ca un raspuns pertinent este acela ca nu reusesc sa patrunda in viata emotionala a femeilor care este foarte complexa. Prin definitie, genul feminin este schimbator, trairile emotionale se succed cu mai multa rapiditate decat in cazul barbatilor si acest lucru poate fi foarte bulversant pentru un barbat neobisnuit sa citeasca in mod curent limbajul nonverbal al celor din jur.

Cred ca e ciudat sa stii ca iubita ta e mare amatoare de inghetata, sa vrei sa o surprinzi cu o cupa intr-o zi torida de vara si sa primesti in schimb ocara sau o reactie exploziva in care ea iti va reclama ca iti bati joc de ea, ca nu stii ca e la dieta pentru ca nu o mai incap hainele.

Poate ca stii ca partenerei tale ii plac trandafirii rosii si devine o obisnuinta pentru tine sa ii cumperi aceste flori stiind ca ii fac placere pana in ziua in care iti va spune sa fii mai inventiv pentru ca s-a plictisit de ei.

Este greu sa te bazezi pe preferintele atat de volatile ale unei femei, din moment ce viata sa emotionala dicteaza multe schimbari in preferinte si dorinte. Cea mai sigura cale este aceea de a intreba ce anume ii place acum.

Multi dintre cei care sustin literatura pe subiectul eternului feminin sunt barbati care probabil ca nu au reusit sa cuprinda emotia din trairea unei doamne sau domnisoare si cauta raspunsuri. Acum s-ar putea monitoriza activitatea creierului si enigma din spatele comportamentelor feminine ar disparea...

Cum ar fi daca am fi conectati la niste aparate care ne-ar ilustra activitatea creierului in fiecare moment si ar avea un soft de decodare emotionala care ne-ar spune exact ceea ce simte celalalt?

Probabil ca o mare parte din misterul si emotia relationarilor ar disparea, la fel si toate neintelegerile care apar datorita modului diferit in care functioneaza creierul feminin si cel masculin.

Intr-un scenariu de genul acesta, oamenii nu ar mai trebui sa isi perfectioneze decodarea limbajului nonverbal, iar jobul celui din fata mea care atrage oamenii din restaurant ar putea fi ocupat de oricine...