Ziua7- Lasati-i partenerului vostru liber arbitru

Ziua7- Lasati-i partenerului vostru liber arbitru

Luni, Februarie 16, 2015

Multe cupluri au ca piatra de temelie nevoia de siguranta pe care asteapta sa o indeplineasca celalalt sau diverse alte asteptari care in loc sa fie asumate de catre propria persoana, sunt transferate asupra partenerului.

“ Nu am destule resurse financiare ca sa imi permit toate lucrurile pe care mi le doresc, asadar, ma casatoresc sau intru intr-o relatie cu o persoana care dispune de resurse financiare si imi poate satisface diverse capricii” ar putea fi un exemplu.

O relatie de cuplu autentica trece de granitele posesiunii, controlului si ingradirii. Vorbim de dragoste reala atunci cand partenerii stiu ca toata dragostea, intelepciunea, grija, compasiunea si resursele se afla in interiorul fiintei proprii si ca uniunea in parteneriat/ casatorie nu se face pentru a obtine unul dintre aceste lucruri, ci in speranta de a da, de a impartasi toate resursele personale cu celalalt.

In momentul in care cadem in capcana de a-l considera pe celalalt responsabil de binele personal, atunci se arunca responsabilitatea, puterea catre celalalt. Acesta e astfel ingradit in a-si exprima libertatea personala pentru ca e coplesit de nevoile, dorintele partenerului. E un mijloc subtil si diabolic de a ingradi, de a controla si o piedica exprimarea adevaratului potential uman.

Lasati-i partenerului spatiul sau personal pentru a fi ceea ce este si pentru a deveni versiunea sa cea mai buna. Investiti-l cu dragostea si increderea de a-l considera partenerul vostru, si nicidecum sclavul sau salvatorul vostru.

Cuplurile cele mai durabile se bazeaza pe parteneriatul vazut ca o calatorie in viata, in care doi oameni se iubesc ca parteneri egali ce impartasesc in mod egal atat autoritatea, cat si responsabilitatile inerente.