10 modalitati usoare de a va imbunatati parentingul

10 modalitati usoare de a va imbunatati parentingul

Joi, Ianuarie 25, 2018

Puteti fi un parinte dedicat si fara sacrificii. Important este sa stiti cateva aspecte destul de importante:

1. Empatizati mai mult

Copiii nu au nevoie intotdeauna sa li se faca pe plac, dar au nevoie mereu sa se simta intelesi. Nu avem toti nevoie de asta? Orice ar spune sau face copilul dvs, are un motiv. Chiar in timp ce stabiliti limite, incercati sa fiti constienti de acel motiv. In loc de "Nu-l mai impinge!", incercati "Vrei ca fratele tau se se mute ca sa te poti juca cu tractorul, spune atunci, da-te te rog".

2. Spuneti-le ce pot face, in loc de ce nu pot face

In loc de "Nu te mai juca cu mingea in casa!" incercati "Mingile sunt pentru afara. Inauntru, poti arunca animale de plus in cada."

3. Faceti-i sa rada zilnic!

Rasul schimba chimia corpului, scazand hormonii de stress astfel ca cei mici sunt mai cooperanti si dorm mai bine. Le cresc deasemenea si hormonii de atasament, astfel incat cand rad cu cineva, se intareste relatia dintre ei.

4. Spuneti "da" mai des

Suntem parinti, deci trebuie sa punem limite si sa spunem nu, iar si iar cat e ziua de lunga. Deci cand puteti spune da, spuneti-o. Chiar si atunci cand trebuie sa spuneti nu, puteti sa o spuneti cu energia lui da? Da, e timpul sa strangem, si da te voi ajuta si da putem lasa turnul aici si da poti sa bombani, si da te ador si da cum de am fost asa norocosi sa fim parintii tai?

5. Petreceti timp special in fiecare zi cu copilul dvs

Daca vreti sa intariti si sa indulciti relatia cu copilul dvs, iata reteta. Doar oferiti-va si turnati-va toata iubirea in copil fara sa il controlati. Parintii spun adesea ca cei mici reactioneaza la acest timp petercut impreuna cu ei "de parca le-ar lipsi o vitamina esentiala". Si asa este. Fiecare copil necesita aceasta expresie tangibila de iubire.

6. Folositi-va butonul de pauza ca sa strigati mai putin

Cum vor invata sa isi echilibreze emotiile daca noi nu le echilibram pe ale noastre? Voi sunteti modelul lor.

7. Stingeti-va ecranele cand sunteti cu copiii

Multi copii spun ca telefonul parintilor lor este cel mai important lucru in viata parintilor. Isi vor aminti pentru tot restul vietii lor ca v-ati inchis telefonul cand ati fost cu ei.

8. Iesiti afara si miscati-va cu copiii

Cercetarile confirma ceea ce spunea bunica. Copiii chiar au nevoie de aer curat zilnic, de verdeata si miscare pentru a se relaxa si pentru a fi cei in cea mai buna stare.

9. Permiteti emotiile, limitati comportamentul

Normal ca trebuie sa stabiliti limite. Dar cand permitem emotiile, copiii invata sa le controleze mai rapid. Doar spuneti: "cred ca esti foarte suparat daca ai tonul asta. Spune-mi dragul meu...Gasim noi o solutie. Copilul dvs va incepe sa se calmeze sub ochii dvs.

10. Puneti-va inapoi pe lista prioritatilor

Puteti fi generosi emotional doar daca aveti grija si de voi. Stim ca este greu dar nu se justifica deloc faptul ca va lasati pe dinafara. Incepeti prin a dormi suficient si vorbind cu dvs ca unei persoane pe care o iubiti. Monitorizati-va starea de bine pe tot parcursul zilei si faceti zilnic un lucru care va creste nivelul de bucurie. Veti vedea cum buna dispozitie il va linisti pe cel mic.

In categoria Parenting

Tag-uri copii parinti parenting relatie