Cum sa faci o casa fara pericole pentru copii

Childproof: cum sa ai o casa fara pericole pentru copii

Vineri, Noiembrie 24, 2017

Mentineti copiii in siguranta! Puteti reduce riscul de accidente neintentionate asigurandu-va casa si respectand cateva reguli simple.

Cu ce sa incepeti? Veti dori sa incepeti devreme, chiar inainte de a avea un bebe care merge de-a busilea. Si pregatiti-va sa ganditi si sa va deplasati ca el. Da, in "patru labe". Puneti-va la nivelul lui si imaginati-va doar ce va atrage atentia curioasa a bebelusului dvs.

Prizele trebuiesc protejate

Tineti toate cablurile legate de priza in afara zonei de access a copilului sau acoperite cu banda electrica sau protectii de cabluri. Scoateti-le din functiune cand nu le folositi fiindca dispozitivele electrice atrag degetele mici. Acestea stau cel mai bine acoperite.

Cada si vana

Folositi o cadita de bebelusi pana cand copilul creste si poate sta asezat bine. In general in jurul varstei de 6 luni. Dupa aceea, vana dvs ar trebui sa aiba o salteluta antiderapanta, un maner de sustinere sau o husa de protectie.

Tineti uneltele de toaleta departe de mainile micutilor. Apa mentineti-o la nivel scazut si sprijiniti bebelusul in timp ce-l spalati. Nu lasati niciodata un copil nesupravegheat in baie!

Patul si marginile acestuia

Alegeti o saltea mai ferma si un cerceaf strans pe saltea. Evitati saltelutele laterale de protectie, si mentineti patutul copilul fara perne sau alte obiecte moi.

Bateriile mici si rotunde

Sunt acele baterii folosite in diverse jucarii cu muzica, in ceasuri. Acestea pot cauza daune serioase daca sunt inghitite, inclusiv perforatie esofagiana, paralizie de corzi vocale si chiar moarte. Daca sunt inghitite simptomele pot chiar sa fie absente sau similare unei infectii. Mentineti la distanta aceste baterii mici...in dulapuri incuiate de preferinta, si aveti grija cand le aruncati.

Dulapurile si solutiile de curatare

Tineti incuiate toate solutiile de curatenie, detergentii, inalbitorii, cosmeticele si alte produse chimice sau electrice. Oricand e posibil, alegeti dulapioare care sa nu fie la indemana copiilor.

Usile

Tineti usile (mai ales cele spre exterior sau spre baie) incuiate bine si blocate. Mai puteti pune protectii mici pentru degete in colturile superioare ale usilor deschise pentru a preveni trantirea lor sau pentru ca cei mici sa nu se incuie singuri sau sa isi prinda degetele.

Podeaua

Daca un obiect incape printr-o rola de hartie igienica, poate sa ramana in gatul copilului. Curatati podeaua in mod regulat, si indepartati obiectele periculoase cum ar fi monezi sau agrafe de birou.

Mobila care ar putea cadea

Verificati mobilierul daca este stabil, mai ales biblioteca si rafturile de carti, suporturile TV si alte rafturi. In medie, un copil moare la fiecare 2 saptamani din cauza unui mobilier de TV cazut peste el. Cand un obiect este predispus sa cada daca este miscat, asigurati-l bine sau indepartati-l definitiv. De asemenea inveliti colturile ascutite cu benzi auto-adezive sau protectii de colturi.

Plantele de casa

Asigurati-va ca plantele sunt sigure in caz de ingestie. De exemplu philodendronul si amaryllis sunt populare, dar foarte otravitoare. Studiati pe internet sau luati sfatul unor gradinari cu experienta pentru a identifica plantele toxice si tineti mai bine plantele la distanta de cei mici.

Medicamentele

Mai mult de 59.000 copii pe an sunt tratati la sala de urgente din cauza ca au inghitit medicamente in timp ce nu se uitau cei care-I ingrijeau. Intotdeauna depozitati medicamentele unde cei mici nu au acces si in ambalajul lor rezistent la copii.

Porti speciale de protectie pentru copii

Montati porti de bebe la inceputul si la sfarsitul scarilor, si ganditi-va la o poarta pentru intrarea la bucatarie.

Mai sunt multe alte lucruri la care trebuie sa fiti atenti, cum ar fi sforile de jaluzele, geamurile, vopseaua de pe pereti (sa nu contina plumb), detectorii de monoxid de carbon, manerele de la aragaz si usa de la cuptor, si multe altele.

Fiti inteligenti si proactivi pentru a crea o casa mai sigura pentru copil.

In categoria Parenting

Tag-uri sanatatea copilului