La ce sa ne uitam cand cumparam o crema de protectie solara pentru copii?

La ce sa ne uitam cand cumparam o crema de protectie solara pentru copii?

Miercuri, Iulie 19, 2017

Multi parinti cred ca trebuie sa cumpere cel mai puternic, cel mai scump, si cu cel mai mare SPF (factor de protectie solara) ca sa-si protejeze copiii de arsurile solare. Dar nu este tocmai asa.

Exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le stim inainte de a ne expune copiii la soare:

Alegeti o crema de protectie solara fizica, in schimbul unei creme chimice

O crema de protectie fizica este de obicei facuta din Oxid de Zinc, dioxid de titaniu, sau amandoua. O crema de acest gen sta pe piele pentru a reflecta razele UV, in timp ce o crema chimica este absorbita in piele. In timp ce nu exista dovezi ca acest substante chimice sunt periculoase, ele pot totusi sa irite pielea sensibila a bebelusilor. Cremele fizice de protectie solara sunt eficiente, imediat ce se aplica, in timp ce cele chimice au nevoie de timp pentru a deveni eficiente dupa aplicare.

Gasiti un protector solar care este de cel putin SPF 30 (sunblock, nu sunscreen)

SPF mai mare la cremele sunscreen chimice, inseamna mai multa expunere la substante chimice si efecte mai scazute la nivelul protectiei.

Cremele de protectie rezistente la apa sunt de asemenea o idee buna. Chiar daca nu va duceti copilul la plaja sau la piscina, ei vor transpira cand afara este cald, iar aceste creme vor asigura ca efectul sa fie valabil.

Cremele de protectie solara hipo-alergenice si fara miros sunt importante, mai ales daca copilul dvs are o piele sensibila.

Ce trebuie sa evitati?

Substantele extrem de chimice. De exemplu daca intre ingrediente gasiti octinoxate (7.5%) & octisalate (5.0%), trebuie sa stiti ca amandoua sunt carcinogene.

Bebelusii de 6 luni si mai putin, ar trebui sa aiba crema de protectie solara?

Daca aveti un bebelus de 6 luni sau mai putin, recomandarea este sa-i tineti departe de lumina directa a soarelui daca se poate permanent. Eventual iesiti dimineata cateva minute intre 7 si 8 dupa rasarit.

Este foarte important sa evitati soarele mai ales intre 10 am si 4 pm, cand soarele si razele UV sunt extrem de dure.

Daca trebuie sa-i scoateti in soare, asigurati-va ca sunt bine protejati, cu o palarie destul de mare, nu sepcuta cu cozoroc, cu bluza cu maneca lunga si pantaloni lungi, si ca sunt tinuti la umbra.

Daca petreceti timp afara, la plaja de exemplu, umbrela de plaja va fi o idee foarte buna.

Puteti aplica si o crema de protectie solara pe zonele care vor fi expuse la soare, dar nu insistati prea mult. Aplicati doar o cantitate mica pe zone ca obrajii, dosul mainilor, urechi si alte zone expuse soarelui.

In rest, vacanta cat mai placuta!

In categoria Parenting

Tag-uri protectie solara vara copii