Top 7 cristale benefice pentru copii

Top 7 cristale benefice pentru copii

Duminica, August 20, 2017

Probabil ca ati auzit de colierele sau bratarile de chihlimbar pentru copii, care ii ajuta pe cei mici sa scape de durerile care insotesc eruptiile dentare, sa doarma mai bine pe timpul noptii, sa aiba o imunitate crescuta si sa aiba o stare generala mai buna.

Acesta este un singur exemplu de beneficii ale cristalelor (pietrelor semipretioase) pentru starea fizica si sufleteasca a persoanelor.

Cum ne ajuta cristalele?

Pietrele semipretioase sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru imbunatatirea starii oamenilor si chiar si in terapie, existand chiar si un domeniu numit cristaloterapie, in care cristale de dimensiuni mai mari, purificate, sunt folosite pentru tratamentul diferitor boli.

Cristalele naturale sunt extrase din scoarta pamantului dupa ce s-au format acolo cu mii de ani in urma. Potrivit specialistilor, ele inmagazineaza o energie speciala de care poate beneficia purtatorul.

Fiecarui cristal ii sunt asociate anumite efecte pe plan fizic, psihic si sufletesc, dupa cum s-au observat efectele lor in decusul timpului.

Este adevarat, efectul cristalelor nu este precum cel al unui medicament alopat si nu ia durerea cu mana.

In schimb, purtate regulat sau tinute in apropierea copilului sau in incaperea in care doarme, pot avea efecte pozitive puternice pe termen mediu si lung.

Ce cristale alegem pentru copii?

  1. Chihlimbarul reduce orice tip de durere din organism, fiind benefic pentru sistemul endocrin si pentru cel nervos. In plus, aceasta piatra ajuta la intarirea relatiilor de familie, precum si la amplificarea logicii, a calitatilor artistice si a bunei dispozitii.
  2. Piatra lunii are un efect protector asupra copiilor. De asemenea, asigura o crestere buna si sanatoasa, dar si un somn bun si linistit, daca este purtata pe timpul somnului sau este pus sub perna. Este recomandata in mod special femeilor, deci este ideala pentru fetite. Pe timp de boala, Piatra lunii absoarbe durerea, scade febra si ajuta a asimilarea elementelor nutritive din mancare.
  3. Citrinul este foarte potrivit scolarilor, deoarece este un cristal care faciliteaza invatarea, imbunatateste memoria si concentrarea, stimuleaza creativitatea, alunga depresia, frica si stresul. In plus, Citrinul are un puternic rol de protectie, reduce oboseala, imbunatateste vederea si este benefic in caz de alergii si boli digestive.
  4. Malachitul ii protejeaza pe copii de riscuri, de cazaturi, dar si de gandurile negative ale celor din jur. Din acest motiv, acest cristal trebuie purificat des. Mareste concentrarea, spiritul practic si simtul raspunderii. Este recomandat ca talisman pentru copii, deoarece tine raul departe de ei, protejeaza sanatatea si asigura un somn bun.
  5. Jadul protejeaza copiii de boli si este indicat pentru relaxare. Aceasta piatra ajuta la luarea rapida a deciziilor bune si confera curaj, intelepciune, toleranta, generozitate si echilibru emotional. Jadul intareste sistemul imunitar, respirator, rinichii si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
  6. Cuartul roz este piatra iubirii pure, fiind recomandata in mod special pentru copii si adolescenti. Ajuta la aplanarea conflictelor, la reducerea stresului, a fricii, regretelor, vinovatiei si in general la eliminarea gandurilor si energiilor negative. De asemenea, faciliteaza comunicarea, exprimarea sentimentelor, a emotiilor si stimuleaza creativitatea si talentele artistice. Este benefic pentru inima, rinichi, sistemul circulator, gat, nas si sinusuri.
  7. Perlele naturale protejeaza copiii de orice tip de atac din exterior si ii ajuta sa aiba incredere in propria persoana. Reduc frica, cresc concentrarea si stimuleaza sanatatea.

Atentie!

Nu lasati cristale de mici dimensiuni mici pe mana copiilor mici. Acestia le pot inghiti sau baga in nas, rezultand asfixierea.  Atentie la marimea pietrelor si la locul in care le puneti in camera copilului!

Inainte de a purta cristalele, acestea trebuie purificate.

Exista mai multe metode de purificare: in sare pentru 24 de ore, in apa cu sare, sub apa curgatoare, cu ajutorul unui clopotel (prin sunet), trecandu-le deasupra flacarii unei lumanari etc.

Dupa purificare, cristalele trebuie incarcate cu energie, fie lasandu-le cateva minute sub razele directe ale soarelui, fie, daca e innorat, de la un copac sau planta de camera. Abia dupa aceste etape, cristalele pot fi purtate si isi vor revarsa toate beneficiile asupra purtatorului.

In categoria Parenting

Tag-uri pietre cristale copii