Termeni si conditii

Vineri, Aprilie 07, 2017

Termeni si conditii de utilizare www.psihologdeserviciu.ro

Site-ul www.psihologdeserviciu.ro este proprietatea SC Psiholog De Serviciu SRL. Acest document stabileste termenii si conditiile in care puteti utiliza site-ul www.psihologdeserviciu.ro, numit generic in continuare PDS.

Accesul si utilizarea site-ului www.psihologdeserviciu.ro se face sub autoritatea acestor reguli, in termenii si conditiile de mai jos. Utilizarea site-ului, logarea si accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

1. ACCES

Scopul permis pentru utilizarea acestui site este obtinerea de informatii din editia on-line a PDS. Orice utilizare in alte scopuri decat acesta nu este permisa.

Pentru a obtine acces la site, si deci la serviciile si informatiile puse la dispozitie prin el, trebuie sa obtineti acces la World Wide Web, direct sau cu ajutorul altor dispozitive prin care se pot accesa servicii Internet, platind orice taxa asociata cu acest acces. In plus, trebuie sa aveti la dispozitie tot echipamentul necesar pentru a realiza aceasta conexiune la World Wide Web, inclusiv un computer si un modem sau alt echipament de acces.

PDS nu isi asuma responsabilitatea pentru securitatea acestui site sau a liniei dvs. de comunicare cu acesta.

Prin termenul "utilizator" al acestui site se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa acest site.

2. DREPTURI DE AUTOR, MARCA SI PROPRIETATE INTELECTUALA

PDS ofera acces liber la site-ul www.psihologdeserviciu.ro si va autorizeaza sa vizualizati, imprimati si sa transmiteti informatii existente pe site doar in scopuri personale, noncomerciale.

Dreptul de copyright pentru informatiile existente pe acest site este detinut de PDS sau de partenerii sai. Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea anterioara explicita, prin acord scris cu PDS sau partenerii sai.

Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea PDS sau a clientilor sai.

Este interzisa crearea de legaturi cu acest site ale altor site-uri sau invers, fara un acord prealabil scris. In situatiile in care acest lucru se intampla fara acordul scris explicit al PDS-ului, PDS nu isi responsabilitatea pentru site-urile neafiliate cu care acesta ar putea fi legat, pentru materialele postate pe acest site de catre alte persoane decat cele autorizate de PDS si isi rezerva dreptul de solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare orice actiune de acest tip, care nu are acordul sau prealabil.

PDS sau terte parti pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legaturi ("link"-uri) catre alte pagini sau resurse World Wide Web. PDS nu garanteaza, nu este si nu poate fi facut responsabil in nici un fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective. PDS nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile, continutul, bunurile sau serviciile puse la dispozitie de site-urile respective.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parti a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informatiilor puse la dispozitie de PDS prin intermediul site-ului intr-un mod care violeaza legislatia romaneasca sau internationala in materie de drept de autor si proprietate intelectuala, implica raspunderea civila sau pennala pentru astfel de actiuni.

PDS isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace contactarea si utilizarea acestui site si de a de solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a persoanelor implicate, daca exista dovada ca scopul este distrugerea sau alterarea site-lui, a continutului sau securitatii acestuia sau incercarea de a ataca sau discredita PDS sau partenerii sai, produsele, serviciile si angajatii acestora.

Orice eventual litigiu in legatura cu acest site este de competenta instantelor de drept comun din Romania.

3. REGULI DE UTILIZARE:

Nu sunt permise:

- copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest site;

- incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;

- incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua PDS sau a retelei PDS sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua PDS care nu sunt publice, fara autorizatie;

- incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua PDS prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin "flooding" sau "DOS".

- folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale ("spamming") sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala. PDS va investiga faptele care implica asemenea incalcari, cooperand cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

4. DISPONIBILITATEA SERVICIULUI

PDS isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui site, cu sau fara o notificare prealabila.

PDS nu este raspunzator fata de utilizator, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

PDS poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest site si nu au caracter retroactiv.

5. ABSOLVIREA DE RASPUNDERE

Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti ca sunteti de acord cu urmatoarele:

- utilizarea site-ului se face pe propria raspundere. PDS se absolva in mod expres de toate raspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, inclusiv, dar nu limitat la, garantiile indirecte de vanzare sau conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.

PDS nu ofera nici o garantie ca:

- informatiile vor implini toate cerintele dumneavoastra

- serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori,

- rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea informatiilor site-ului vor fi corecte sau de incredere,

- calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale cumparate sau obtinute de dumneavoastra prin intermediul site-ului, va satisface toate cerintele

- orice eroare de program va fi corectata.

Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului.

Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de la site-ul PDS sau prin intermediul serviciilor site-ului, nu constituie o garantie, daca nu este stipulata expres in Termenii si conditiile de utilizare.

6. LIMITAREA RASPUNDERII

PDS nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca PDS a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

- utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;

- costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, mesaje primite, tranzactii incepute prin/ de pe site-ul PDS;

- acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;

- declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului;

- orice alta problema legata de serviciile site-ului.

Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe site, postat de PDS, de catre terti sau utilizatori, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa lluca.lupascu@gmail.com

Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde opinii ale cititorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor revine in intregime autorilor acestora. PDS isi rezerva dreptul de a nu face publice acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

Acest site este oferit in aceasta forma fara alte garantii. PDS nu este si nu poate fi facut responsabil pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.

7. CONFIDENTIALITATE SI INFORMATII PERSONALE

I) SCOPUL FOLOSIRII DATELOR PERSONALE DE CATRE PSIHOLOG DE SERVICIU SRL

Compania PSIHOLOG DE SERVICIU SRL colecteaza, inregistreaza, organizeaza, stocheaza, adapteaza, modifica, extrage, consulta, utilizeaza si, in unele cazuri, transmite datele dumneavoastra personale pentru a administra, mentine, imbunatati si obtine feedback cu privire la serviciile pe care le ofera, precum si pentru a preveni erori si scurgeri de informatii prin reteaua IT proprie, incalcari ale legii sau termenilor contractuali.

Datele dumneavoastra personale pot fi folosite si pentru a personaliza intr-un grad cat mai mare serviciile PSIHOLOG DE SERVICIU SRL precum si in scopuri de marketing.

Datele cu caracter personal colectate de catre PSIHOLOG DE SERVICIU SRL se refera la: numele si prenumele utilizatorului, sexul, data si locul nasterii acestuia, cetatenia, date din actele de stare civila, telefon/fax, adresa, e-mail, profesie, loc de munca, formare profesionala, situatie familiala, situatie economica si financiara, date privind bunurile detinute, obisnuinte/preferinte/comportament. In unele cazuri, cum sunt concursurile, PSIHOLOG DE SERVICIU SRL poate solicita participantilor codul numeric personal, adresa de email, precum si seria si numarul actului de identitate. 

1.  Marketing

In cazul in care aveti un contract cu PSIHOLOG DE SERVICIU SRL este posibil sa va contactam pentru a obtine feedback cu privire la serviciul contractat, astfel incat sa imbunatatim calitatea acestuia.

De asemenea, daca v-ati exprimat acordul, PSIHOLOG DE SERVICIU SRL va poate contacta pentru a va informa despre alte servicii la care nu sunteti abonat, dar care v-ar putea interesa,  putand fi invitat sa luati parte la o campanie promotionala sau free trial. In plus, ati putea fi invitat la evenimentele organizate de catre PSIHOLOG DE SERVICIU SRL

Agentia va poate contacta prin curier, telefon, e-mail sau fax. Aveti oricand dreptul de a ne comunica faptul ca nu mai doriti sa fiti contactati de catre PSIHOLOG DE SERVICIU SRL prin mijloace caracteristice marketingului direct. 

Compania PSIHOLOG DE SERVICIU SRL colecteaza si actualizeaza informatii despre clientii servicilor si utilizatorii site-urilor sale, precum si despre furnizorii cu care interactioneaza in mod regulat si poate obtine aceste informatii fie direct de la dumneavoastra sau de la terte persoane, fie automat, odata cu folosirea serviciilor PSIHOLOG DE SERVICIU SRL prin intermediul cookie-urilor si prin rapoartele de trafic generate de catre serverele care gazduiesc site-urile PSIHOLOG DE SERVICIU SRL.

2.  Informatia furnizata direct de catre utilizator

Se refera la datele dumneavoastra de contact furnizate pentru inregistrare, autentificare si detalii de plata, customer support, participare la evenimente, concursuri, chestionare de cercetare a pietei, dar si la detalii referitoare la interesele si obiceiurile dumneavoastra de consum. 

De asemenea, pentru a spori gradul de securitate a datelor pe care le accesati, PSIHOLOG DE SERVICIU SRL va poate solicita si adresa de IP de la care efectuati vizitele pe site-urile sale.

3.  Informatia colectata de catre PSIHOLOG DE SERVICIU SRL

Daca sunteti client PSIHOLOG DE SERVICIU SRL, prin datele de trafic, agentia colecteaza informatii si despre modul in care folositi serviciile la care sunteti abonat, precum tipul de date accesate, dar si despre momentul cand accesati aceste informatii.

Prin sistemul sau informatic, PSIHOLOG DE SERVICIU SRL poate obtine date referitoare la numarul de inregistrari pe site-urile companiei, retelele din care se fac aceste inregistrari, sistemele si informatiile accesate, detalii despre utilizator si despre adresantul mesajelor electronice ale agentiei, locul din care se face accesul pe site-urile PSIHOLOG DE SERVICIU SRLdurata sederii pe site-urile respective, precum si ora si data la care s-au efectuat accesarile.

Daca utilizatorul nu se inregistreaza pe site, el il poate accesa anonim. 

4.  Arhivarea datelor cu caracter personal

PSIHOLOG DE SERVICIU SRL arhiveaza informatiile in bazele sale de date, cum sunt zonele de administrare ale site-urilor. Aceste informatii sunt pastrate si folosite de catre PSIHOLOG DE SERVICIU SRL pentru a-si putea respecta termenii contractuali si pentru a putea furniza servicii noi si din ce in ce mai bune clientilor sai. 

De asemenea, agentia poate pastra datele utilizatorilor sai inregistrati, in conformitate cu legislatia romaneasca in vigoare, si dupa ce a incetat relatia contractuala dintre cele doua parti.

5.  Accesul la date cu caracter personal

Daca angajatorul s-a abonat la un serviciu in numele dumneavoastra, este posibil sa ii furnizam informatii despre folosirea serviciului respectiv. De asemenea, daca dumneavoastra sunteti persoana de contact dintr-o organizatie pentru furnizarea unui serviciu, este posibil sa trimitem datele mai multor angajati pentru accesarea serviciului respectiv.

6.  Accesul la datele cu caracter personal de catre terte persoane

PSIHOLOG DE SERVICIU SRL publica date cu caracter personal (nume, prenume, e-mail, functie, loc de munca, telefon/fax) in publicatiile anuale de specialitate reunite sub titulatura "Market Reports". Informatiile respective sunt colectate cu acordul scris al subiectilor. 

PSIHOLOG DE SERVICIU SRL nu vinde si nu inchiriaza baze de date catre terti, nu face publice si nu transmite catre terti aceste informatii decat daca v-ati dat expres acordul in acest sens.

Daca optati pentru folosirea datelor in comun cu alte site-uri sau servicii partenere PSIHOLOG DE SERVICIU SRL, trebuie sa stiti ca acestea pot avea practici diferite de confidentialitate si de colectare a datelor, asupra carora PSIHOLOG DE SERVICIU SRL  nu are niciun control si nicio responsabilitate.

In unele cazuri, este posibil ca PSIHOLOG DE SERVICIU SRL sa transmita datele dumneavoastra personale unor institutii abilitate sau relevante pentru activitatea sa (ex.: furnizori de software, bursa), astfel incat acestea sa poata verifica distributia informatiei sau serviciilor, pentru a putea fi remunerate, sens in care este posibil ca acestea sa confrunte datele PSIHOLOG DE SERVICIU SRL cu datele pe care le detin ele. In cazul unor astfel de transferuri, veti fi notificati, cu exceptia situatiei in care tertele persoane sunt subcontractori PSIHOLOG DE SERVICIU SRL,  administratori de baze de date (de exemplu.: companii de e-mail marketing) sau organe abilitate ale statului).

PSIHOLOG DE SERVICIU SRL  nu transfera in afara tarii datele cu caracter personal.

7.  Cookies/Software

Site-urile aflate in portofoliul PSIHOLOG DE SERVICIU SRL folosesc cookie-uri care reprezinta date stocate pe hardul utilizatorului, continand informatii despre utilizator, iar utilizarea mecanismului de tip cookie constituie un avantaj in folosul vizitatorilor. 

De exemplu, prin introducerea unui cookie pe site-ul www.psihologdeserviciu.ro, va fi suficient ca un utilizator sa se log-eze pe site o singura data cu parola, castigand astfel timp pe parcursul navigarii pe pagina noastra. Daca utilizatorul respinge un cookie, poate sa utilizeze in continuare site-ul www.psihologdeserviciu.ro. Cookie-urile ne ajuta la urmarirea si segmentarea intereselor utilizatorilor nostri, pentru a intensifica experienta vizitarii site-ului nostru. Unii dintre partenerii nostri de afaceri folosesc cookie-uri pe site-ul nostru (de exemplu, cei care isi fac publicitate). Cu toate acestea, nu avem acces si nici nu putem controla aceste cookie-uri.

8.  Newslettere si alerte

Unele dintre serviciile PSIHOLOG DE SERVICIU SRL ofera utilizatorilor posibilitatea de a primi newslettere si alerte prin posta electronica sau cea clasica, existand posibilitatea ca utilizatorii sa poata opta oricand pentru varianta de a nu mai primi astfel de notificari, cu un singur click pe link-ul de dezabonare din newsletter/alerta.

Cum accesul utilizatorilor la serviciile PSIHOLOG DE SERVICIU SRL se face, in cea mai mare parte din cazuri, pe baza unui nume de utilizator si a unei parole, recomandam ca  aceste elemente sa nu fie dezvaluite unui tert, chiar daca acesta afirma ca va contacteaza din partea PSIHOLOG DE SERVICIU SRL 

Pentru un nivel sporit de securitate, la sfarsitul vizitei pe site-urile PSIHOLOG DE SERVICIU SRL este absolut utila inchiderea fereastrei browser-ului in care s-a lucrat sau click pe ,,Sign out"/"Log off" in pagina vizitata.

PSIHOLOG DE SERVICIU SRL nu este raspunzatoare pentru securitatea datelor trimise de catre dumneavoastra catre noi.

II) DREPTURILE UTILIZATORILOR

In contextul prelucrarii datelor cu caracter personal, utilizatorii au urmatoarele drepturi prevazute de Legea nr.677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare:

     1.  Informarea persoanei vizate 

Art. 12. - (1) In cazul in care datele cu caracter personal sunt obtinute direct de la persoana vizata, operatorul este obligat sa furnizeze persoanei vizate cel putin urmatoarele informatii, cu exceptia cazului in care aceasta persoana poseda deja informatiile respective: 

     a) identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul; 

    b) scopul in care se face prelucrarea datelor; 

    c) informatii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; daca furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie si consecintele refuzului de a le furniza; existenta drepturilor prevazute de prezenta lege pentru persoana vizata, in special a dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate; 

    d) orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinand seama de specificul prelucrarii. 

    (2) In cazul in care datele nu sunt obtinute direct de la persoana vizata, operatorul este obligat ca, in momentul colectarii datelor sau, daca se intentioneaza dezvaluirea acestora catre terti, cel mai tarziu pana in momentul primei dezvaluiri, sa furnizeze persoanei vizate cel putin urmatoarele informatii, cu exceptia cazului in care persoana vizata poseda deja informatiile respective: 

     a) identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul; 

    b) scopul in care se face prelucrarea datelor; 

    c) informatii suplimentare, precum: categoriile de date vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenta drepturilor prevazute de prezenta lege pentru persoana vizata, in special a dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate; 

     d) orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinand seama de specificul prelucrarii. 

    (3) Prevederile alin. (2) nu se aplica atunci cand prelucrarea datelor se efectueaza exclusiv in scopuri jurnalistice, literare sau artistice, daca aplicarea acestora ar da indicii asupra surselor de informare. 

    (4) Prevederile alin. (2) nu se aplica in cazul in care prelucrarea datelor se face in scopuri statistice, de cercetare istorica sau stiintifica, ori in orice alte situatii in care furnizarea unor asemenea informatii se dovedeste imposibila sau ar implica un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat, precum si in situatiile in care inregistrarea sau dezvaluirea datelor este expres prevazuta de lege. 

     2.  Dreptul de acces la date 

Art. 13. - (1) Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. Operatorul este obligat, in situatia in care prelucreaza date cu caracter personal care privesc solicitantul, sa comunice acestuia, impreuna cu confirmarea, cel putin urmatoarele: 

    a) informatii referitoare la scopurile prelucrarii, categoriile de date avute in vedere si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele; 

    b) comunicarea intr-o forma inteligibila a datelor care fac obiectul prelucrarii, precum si a oricarei informatii disponibile cu privire la originea datelor; 

    c) informatii asupra principiilor de functionare a mecanismului prin care se efectueaza orice prelucrare automata a datelor care vizeaza persoana respectiva; 

    d) informatii privind existenta dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate; 

   e) informatii asupra posibilitatii de a consulta registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, prevazut la art. 24, de a inainta plangere catre autoritatea de supraveghere, precum si de a se adresa instantei pentru atacarea deciziilor operatorului, in conformitate cu dispozitiile prezentei legi. 

    (2) Persoana vizata poate solicita de la operator informatiile prevazute la alin. (1), printr-o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal. 

    (3) Operatorul este obligat sa comunice informatiile solicitate, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (2). 

    (4) In cazul datelor cu caracter personal legate de starea de sanatate, cererea prevazuta la alin. (2) poate fi introdusa de persoana vizata fie direct, fie prin intermediul unui cadru medical care va indica in cerere persoana in numele careia este introdusa. La cererea operatorului sau a persoanei vizate comunicarea prevazuta la alin. (3) poate fi facuta prin intermediul unui cadru medical desemnat de persoana vizata. 

    (5) In cazul in care datele cu caracter personal legate de starea de sanatate sunt prelucrate in scop de cercetare stiintifica, daca nu exista, cel putin aparent, riscul de a se aduce atingere drepturilor persoanei vizate si daca datele nu sunt utilizate pentru a lua decizii sau masuri fata de o anumita persoana, comunicarea prevazuta la alin. (3) se poate face si intr-un termen mai mare decat cel prevazut la acel alineat, in masura in care aceasta ar putea afecta bunul mers sau rezultatele cercetarii, si nu mai tarziu de momentul in care cercetarea este incheiata. In acest caz persoana vizata trebuie sa isi fi dat in mod expres si neechivoc consimtamantul ca datele sa fie prelucrate in scop de cercetare stiintifica, precum si asupra posibilei amanari a comunicarii prevazute la alin. (3) din acest motiv. 

    (6) Prevederile alin. (2) nu se aplica atunci cand prelucrarea datelor se efectueaza exclusiv in scopuri jurnalistice, literare sau artistice, daca aplicarea acestora ar da indicii asupra surselor de informare. 

     3.  Dreptul de interventie asupra datelor 

    Art. 14. - (1) Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit: 

    a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi, in special a datelor incomplete sau inexacte; 

    b) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi; 

    c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat. 

    (2) Pentru exercitarea dreptului prevazut la alin. (1) persoana vizata va inainta operatorului o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal. 

    (3) Operatorul este obligat sa comunice masurile luate in temeiul alin. (1), precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (2). 

 

    

4.  Dreptul de opozitie 

 

    Art. 15. - (1) Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza. 

    (2) Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop. 

    (3) In vederea exercitarii drepturilor prevazute la alin. (1) si (2) persoana vizata va inainta operatorului o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal. 

    (4) Operatorul este obligat sa comunice persoanei vizate masurile luate in temeiul alin. (1) sau (2), precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (3). 

     Exceptii ale prevederilor art.12, 13, 14 alin.3 si 15

    Art. 16. - (1) Prevederile art. 12, 13, ale art. 14 alin. (3) si ale art. 15 nu se aplica in cazul activitatilor prevazute la art. 2 alin. (5), daca prin aplicarea acestora este prejudiciata eficienta actiunii sau obiectivul urmarit in indeplinirea atributiilor legale ale autoritatii publice. 

    (2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile strict pentru perioada necesara atingerii obiectivului urmarit prin desfasurarea activitatilor mentionate la art. 2 alin. (5). 

   (3) Dupa incetarea situatiei care justifica aplicarea alin. (1) si (2) operatorii care desfasoara activitatile prevazute la art. 2 alin. (5) vor lua masurile necesare pentru a asigura respectarea drepturilor persoanelor vizate. 

         (4) Autoritatile publice tin evidenta unor astfel de cazuri si informeaza periodic autoritatea de supraveghere despre modul de solutionare a lor. 

     5.  Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale 

    Art. 17. - (1) Orice persoana are dreptul de a cere si de a obtine: 

    a) retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte; 

    b) reevaluarea oricarei alte decizii luate in privinta sa, care o afecteaza in mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date care intruneste conditiile prevazute la lit. a). 

    (2) Respectandu-se celelalte garantii prevazute de prezenta lege, o persoana poate fi supusa unei decizii de natura celei vizate la alin. (1), numai in urmatoarele situatii: 

    a) decizia este luata in cadrul incheierii sau executarii unui contract, cu conditia ca cererea de incheiere sau de executare a contractului, introdusa de persoana vizata, sa fi fost satisfacuta sau ca unele masuri adecvate, precum posibilitatea de a-si sustine punctul de vedere, sa garanteze apararea propriului interes legitim; 

    b) decizia este autorizata de o lege care precizeaza masurile ce garanteaza apararea interesului legitim al persoanei vizate. 

     6.  Dreptul de a se adresa justitiei 

    Art. 18. - (1) Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plangere autoritatii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost incalcate. 

    (2) Orice persoana care a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia. 

    (3) Instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Cererea de chemare in judecata este scutita de taxa de timbru. 

 

III) POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Compania PSIHOLOG DE SERVICIU SRL este operator de baze de date cu caracter personal, inregistrat cu notificarea 794396943575.

Compania PSIHOLOG DE SERVICIU SRL respecta drepturile de confidentialitate ale clientilor si utilizatorilor sai si intelege sa protejeze datele personale ale acestora, in concordanta cu prevederile Legii nr. 677/2001 si ale actelor normative subsecvente acesteia.

Avand in vedere dispozitiile art.19 din Legea nr.677/2001, modificata, potrivit carora

(art.19) - "orice persoana care actioneaza sub autoritatea operatorului sau a persoanei imputernicite, inclusiv persoana imputernicita, care are acces la date cu caracter personal, nu poate sa le prelucreze decat pe baza instructiunilor operatorului, cu exceptia cazului in care actioneaza in temeiul unei obligatii legale",  

Compania PSIHOLOG DE SERVICIU SRLisi asuma obligatia de a aplica masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, in special daca prelucrarea respectiva comporta transmisii de date in cadrul unei retele, precum si impotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala. 

Pentru implementarea masurilor tehnice si organizatorice necesare pentru pastrarea confidentialitatii si integritatii datelor cu caracter personal, operatorul PSIHOLOG DE SERVCIU SRL va respecta cerintele  minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal elaborate de autoritatea de supraveghere potrivit stadiului tehnicii utilizate in procesul de prelucrare si de costuri, astfel incat sa se asigure un nivel de securitate adecvat in ceea ce priveste riscurile pe care le reprezinta prelucrarea, precum si in ceea ce priveste natura datelor care trebuie protejate.

In acest sens, cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal acopera urmatoarele aspecte:

1.  IDENTIFICAREA SI AUTENTIFICAREA UTILIZATORULUI

Prin utilizator se intelege orice persoana care actioneaza sub autoritatea operatorului, a persoanei imputernicite sau a reprezentantului, cu drept recunoscut de acces la bazele de date cu caracter personal.

Utilizatorii capata acces la o baza de date cu caracter personal numai in urma identificarii realizata prin una din urmatoarele metode: 

- introducerea codului de identificare de la tastatura (un sir de caractere);

-  folosirea unei cartele cu cod de bare;

-  folosirea unei cartele inteligente (smart card) sau a unei cartele magnetice.

Fiecare utilizator are propriul sau cod de identificare( sau cont de utilizator) la care nu au acces si alti utilizatori, coduri de identificare (sau conturi de utilizator) care, daca nu sunt folosite o perioada mai indelungata de timp stabilita de operator trebuie dezactivate si distruse dupa un control prealabil intern al operatorului. 

Orice cont de utilizator este insotit de o modalitate de autentificare prin introducerea unei parole sau prin mijloace biometrice (amprenta dactiloscopica, amprenta vocala, angiografia retiniana etc).

Parolele reprezinta siruri de caractere care, cu cat sunt mai lungi, cu atat parola este mai greu de aflat. La introducerea parolelor acestea nu trebuie sa fie afisate in clar pe monitor. Parolele trebuie schimbate periodic, numai de catre utilizatori autorizati de operator, in functie de politicile de securitate ale entitatii (operator sau persoana imputernicita). 

Pentru eliminarea posibilitatilor de acces neautorizat la un cont de utilizator, operatorul va realiza un sistem informational care sa refuze automat accesul unui utilizator dupa 5 introduceri gresite ale parolei.

Orice utilizator care primeste un cod de identificare si un mijloc de autentificare trebuie sa pastreze confidentialitatea acestora si sa raspunda in acest sens in fata operatorului.

Operatorul va stabili o procedura proprie de administrare si gestionare a conturilor de utilizator.

Operatorul autorizeaza anumiti utilizatori pentru a revoca sau a suspenda un cod de identificare si autentificare, daca utilizatorul acestora si-a dat demisia ori a fost concediat, si-a incheiat contractul, a fost transferat la alt serviciu si noile sarcini nu ii solicita accesul la date cu caracter personal, a abuzat de codurile primite sau daca va absenta o perioada indelungata stabilita de entitate.

Accesul utilizatorilor la bazele de date cu caracter personal efectuate manual se va face pe baza unei liste aprobate de conducerea entitatii.

2. TIPUL DE ACCES

Utilizatorii vor accesa numai datele cu caracter personal necesare pentru indeplinirea atributiilor lor de serviciu, sens in care operatorii trebuie sa stabileasca tipurile de acces si procedurile privind aceste tipuri de acces dupa urmatoarele criterii:

a) functionalitate (de exemplu: administrare/introducere/prelucrare/ salvare etc.);

b) actiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (de exemplu: scriere/citire/ stergere);

Programatorii sistemelor de prelucrare a datelor cu caracter personal nu vor avea acces la datele cu caracter personal. 

Operatorul va permite accesul programatorilor la datele cu caracter personal dupa ce acestea au fost transformate in date anonime. 

Cu titlu de exceptie, compartimentul care asigura suportul tehnic poate avea acces la datele cu caracter personal pentru rezolvarea unor cazuri exceptionale.

Pentru activitatea de pregatire a utilizatorilor sau pentru realizarea de prezentari se vor folosi date anonime. Angajatii care predau cursurile de pregatire vor folosi date cu caracter personal pe parcursul propriei lor pregatiri.

Operatorul va stabili modalitatile stricte prin care se vor distruge datele cu caracter personal. Autorizarea pentru aceasta prelucrare de date cu caracter personal trebuie limitata la cativa utilizatori.

3. COLECTAREA DATELOR

Operatiile de colectare, introducere si de modificare a datelor cu caracter personal intr-un sistem informational vor fi efectuate de utilizatori autorizati desemnati de catre Operator, care va lua masuri pentru ca sistemul informational sa inregistreze si urmatoarele operatiuni:

a) cine a facut modificarea;

b) data si ora modificarii;

c) mentinerea datelor sterse sau modificate.

4. EXECUTIA COPIILOR DE SIGURANTA

Operatorul va stabili intervalul de timp la care se vor executa copiile de siguranta ale bazelor de date cu caracter personal, precum si ale programelor folosite pentru prelucrarile automatizate. 

Utilizatorii care executa aceste copii de siguranta vor fi numiti de operator, intr-un numar restrans. 

Copiile de siguranta se vor stoca in alte camere, in fisete metalice cu sigiliu aplicat, si, daca este posibil, chiar in camere din alta cladire.

Operatorul va lua masuri ca accesul la copiile de siguranta sa fie monitorizat.

5. COMPUTERELE SI TERMINALELE DE ACCES

Computerele si alte terminale de acces vor fi instalate in incaperi cu acces restrictionat sau, ca o conditie minimala, in incaperi care se pot incuia sau se vor lua masuri ca accesul la computere sa se faca cu ajutorul unor chei ori cartele magnetice.

Daca pe ecran apar date cu caracter personal asupra carora nu se actioneaza o perioada stabilita de operator in functie de operatiile care trebuie executate, sesiunea de lucru trebuie inchisa automat. 

Terminalele de acces folosite in relatia cu publicul, pe care apar date cu caracter personal, vor fi pozitionate astfel incat sa nu poata fi vazute de public si dupa o perioada scurta, stabilita de operator, in care nu se actioneaza asupra lor, acestea trebuie ascunse.

6. FISIERELE DE ACCES

Operatorul este obligat sa ia masuri pentru ca orice accesare a bazei de date cu caracter personal sa fie inregistrata intr-un fisier de acces (numit log la prelucrarile automate) sau intr-un registru pentru prelucrarile manuale de date cu caracter personal, stabilit de operator. 

Informatiile inregistrate in fisierul de acces sau in registru vor fi:

a) codul de identificare (numele utilizatorului pentru bazele de date cu caracter personal manuale);

b) numele fisierului accesat (fisei);

c) numarul inregistrarilor efectuate;

d) tipul de acces;

e) codul operatiei executate sau programul folosit;

f) data accesului (an, luna, zi);

g) timpul (ora, minutul, secunda).

Pentru prelucrarile automate aceste informatii vor fi stocate intr-un fisier de acces general sau in fisiere separate pentru fiecare utilizator. 

Orice incercare de acces neautorizat va fi, de asemenea, inregistrata.

Operatorul este obligat sa pastreze fisierele de acces cel putin 2 ani, pentru a fi folosite ca probe in cazul unor investigatii, iar daca investigatiile se prelungesc, aceste fisiere se vor pastra atat timp cat se va considera necesar.

Fisierele de acces trebuie sa faca posibila identificarea de catre operator sau de catre persoana imputernicita a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv anume, in vederea aplicarii unor sanctiuni sau a sesizarii organelor competente.

7. SISTEMELE DE TELECOMUNICATII

Operatorul este obligat sa faca periodic controlul autentificarilor si tipurilor de acces pentru detectarea unor disfunctionalitati referitoare la folosirea sistemelor de telecomunicatii care trebuie concepute astfel incat datele cu caracter personal sa nu poata fi interceptate sau transmise de oriunde. 

Daca sistemul de telecomunicatii nu poate fi astfel securizat, operatorul este obligat sa impuna folosirea metodei de criptare pentru transmisia datelor cu caracter personal. strict necesare.

8. INSTRUIREA PERSONALULUI

In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor operatorul este obligat sa faca informarea/instruirea acestora cu privire la urmatoarele aspecte:

a) prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal;

b) riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului.

c) pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal, sens in care vor fi avertizati prin mesaje care vor aparea pe monitoare in timpul activitatii, utilizatorii avand totodata si obligatia de a inchide sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.

9. FOLOSIREA COMPUTERELOR

Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) operatorul va lua urmatoarele masuri:

a) interzicerea folosirii de catre utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;

b) informarea utilizatorilor in privinta pericolului privind virusii informatici;

c) implementarea unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice;

d) dezactivarea, pe cat posibil, a tastei "Print screen", atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la imprimanta a acestora.

10. IMPRIMAREA DATELOR

Scoaterea la imprimanta a datelor cu caracter personal se va realiza numai de utilizatori autorizati pentru aceasta operatiune de catre operator, pe baza unor proceduri interne specifice privind folosirea si distrugerea acestor materiale.

Fiecare entitate isi va aproba propriul sistem de securitate, tinand seama de aceste cerinte minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal, iar in functie de importanta datelor cu caracter personal prelucrate, isi va impune masuri de securitate suplimentare.

Informatiile despre utilizatorii serviciilor PSIHOLOG DE SERVCIU SRL sunt folosite in functie de forma contractuala pe care acestia o au cu institutia, astfel ca modalitatile de utilizare a datelor, descrise mai jos, difera de la categorie la categorie.

IV) CONTACT

Pentru orice alte informatii referitoare la colectarea, arhivarea si protejarea datelor cu caracter personal, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la lluca.lupascu@gmail.com

V) ACTUALIZARE

Aceste Conditii de Confidentialitate sunt actualizate de cate ori este nevoie. Modificarile se vor reflecta in tipul de informatii publicate sau transmite de catre PSIHOLOG DE SERVICIU SRL. Va rugam sa cititi periodic aceste conditii, pentru a fi la curent cu ce informatii colecteaza, foloseste si transmite PSIHOLOG DE SERVICIU SRL.

Cea mai recenta actualizare a acestor termeni si conditii a avut loc la data de 18.07.2014.

In categoria

Tag-uri

Aboneaza-te la newsletter